Mereu am fost de acord cu faptul că oamenii pe care îi întâlnim sunt oglinzi ale noastre, că vedem în ei părți mai mult sau mai puțin plăcute ale noastre, unele pe care poate nici măcar nu le conștientizăm, altele pe care credem, în egoul nostru, că le-am lăsat de-o parte la un moment dat când nu ne-au mai plăcut la noi. Dar cred că mai este vorba despre ceva în toate întâlnirile și relațiile dintre oameni. Este despre chimie, baby! Este despre acea conectare la toate nivelurile: mental, emoțional, fizic. Separat sau – ideal într-un cuplu – toate împreună.

Sunt întâlniri în care pur și simplu faci ”click” din prima cu cel din fața ta, cu care găsești atât de multe puncte comune încât la un moment dat poți avea impresia că ești mai mult pe aceeași lungime de undă cu el/ea decât ești cu oameni care sunt în viața ta de ani buni de zile. Este chimia, cea pe care mulți nu o căutăm doar în relația de cuplu, ci și în cele de prietenie sau profesionale. Cât de ușor și firesc curg discuțiile, întâlnirile, proiectele când mergi pe aceeași cale cu un om cu care ai chimie.

Eu am trăit până acum 3 tipuri de chimie ideală (i-am spus eu) cu oamenii cu care m-am întâlnit, pentru perioade mai lungi sau mai scurte de timp. Dar am experiementat și alte feluri de relații, bazate pe interese și plăceri comune, în care am regăsit câteva dintre caracteristicile celor 3 de mai jos. Legăturile umane sunt complexe și unice.

Tipul #1: Chimie totală de felul ”pot să vorbesc cu tine despre orice, nu îmi pot ține mâinile departe de tine, te simt aproape în orice moment și mă simt înțeleasă”. Ai fost vreodată cu un bărbat (o femeie) în genul acela de relație în care, atunci când vă vedeați acasă hainele zburau imediat de pe amândoi, iar când încercați să dormiți împreună pur și simplu nu reușeați pentru că exista o dorință fizică foarte mare continuă? Ai fost vreodată cu un bărbat (o femeie) la care să te gândești tot timpul cu care și în afara dormitorului să fii tu însuți, să poți discuta despre orice, pe care să-l (o) simți aproape și când ești bucuros, și când ești abătut? Cu care să râzi mult, care să te înțeleagă și doar să te țină în brațe fără să te întrebe nimic când ai nevoie? Doi oameni care simt așa împreună, se completează unul pe celălalt și nu neapărat pentru că sunt două jumătăți compatibile, ci pentru fiecare dintre ei este un tot, iar împreună formează un element puternic și frumos.

Tipul #2: Chimie amicală de genul ”mă simt atât de confortabil cu tine, îmi pot deschide sufletul în fața ta, te ascult și simt că mă asculți, avem atât de multe în comun”. Ai prieteni de genul acesta? Cu care nu trebuie să te vezi zilnic, însă știi că sunt acolo, iar tu ești oricând acolo pentru ei? Cu care când te vezi vorbele curg, te simți confortabil să împarți orice și, chiar dacă ieri ați discutat despre câte-n lună și-n stele, și astăzi găsiți subiecte comune? Ai prieteni care îți relevă cele mai frumoase părți din tine, în care ai încredere, pe care nu îi judeci și care nu te judecă deloc? Și cu care să râzi, să râzi mult și să trăiești momente intense de bucurie. Unul de acest fel dacă ai în viața ta, cu care să poți fi tu, fără teamă, este de ajuns.

Tipul #3: Chimie profesională de tipul ”suntem pe aceeași lungime de undă, comunicăm foarte bine, ne completăm în ceea ce avem de făcut, învățăm unul de la celălalt, ne ajutăm”. Ai trăit sau trăiești acest tip de chimie la birou, în afacerea ta sau în proiectele pe care le faci cu cineva? Acest soi de relație care să facă munca plăcută și care să ducă la rezultate excelente ale echipei? Ai trăit sau trăiești acest fel de relație la birou în care comunici deschis, eficient, cu multă încredere și în care te completezi foarte bine profesional cu cel cu care lucrezi? Acest tip de chimie în care vă înțelegeți unul pe celălalt, în care ideile bune curg și totul se conturează firesc, fără stres, ranchiună, invidie, frustrări? Eu cred că, în astfel de relații, chiar dacă sunt la birou, oamenii se plac, în primul rând ca oameni și apoi ca profesioniști.

Chimia, acest soi de emoție și conectare între oameni, se simte din prima. De la prima strângere de mână, din primul contact vizual. Din fericire, chiar dacă nu ai o senzație spectaculoasă chiar de la prima vedere, poți ajunge la o chimie benefică pentru amândoi și în timp, dacă dai o șansă. Când, însă, nu simți acea conexiune de la început, oricât de palidă ar fi ea, eu nu cred că poți ajunge vreodată la chimie. Iar când nu este chimie între oameni – de niciun fel nu doar dintre tipurile despre care am povestit – oricât te-ai strădui, multe experiențe și discuții împărțite vor fi forțate, va trebui să porți măști, iar uneori să treci prin momente de tensiune și stres.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*