La final de zi poate îți pui întrebarea asta, ca să vezi dacă, după ce ai terminat cu toate ale vieții cotidiene job, familie, copil, ai făcut ceva pentru sufletul tău. Dacă l-ai hrănit sănătos.
”Eu nici nu știu ce înseamnă asta, să faci ceva pentru suflet.”, mi-a zis cineva din familie deunăzi.
Să îl bucuri, să îl umpli, să îl hrănești așa cum îți hrănești corpul, și nu neapărat mâncând ceva bun de tot pe care să îl numești ”food for soul”, căci tot pentru corp a fost, ci cu hrană pentru suflet.

Sufletul, ce faci cu sufletul când stai în povești toxice, când investești din tine într-o relație în care nu ești complet fericit, când nu te alegi pe tine, când lovești fără milă alți oameni cu judecățile și invidia ta, când te preocupi doar de bunăstarea materială iar de cea pentru suflet uiți, când nu te gândești decât la tine și nu întinzi nimănui un deget?

Egoismul, invidia, gelozia, ura, bârfa, furia, neîncrederea, tristețea îți viciază atât de tare sufletul, încât te trezești într-o zi că te simți gol, că ai tot ce îți dorești, dar ești gol, că nu știi să te mai bucuri de nimic, că ești mai mereu trist, că nu te atinge nimic, că…NU EȘTI.

Fă de mâncare pentru suflet mai des. Hrănește-l sănătos nu cu junkfood.
Nu consumăm toți aceleași alimente de la magazin sau de la piață. Exact așa este și cu mâncarea pentru suflet. Gustă din fiecare și vezi ce-ți place, caută ce te bucură, așa se hrănește sufletul, cu bucurie, cu iertare (iertarea este cel mai frumos sentiment de eliberare) cu sentimente curate, cu relații sănătoase și cu momente cu sens. O carte, o discuție frumoasă, un spectacol de teatru sau dans, un film, meditație, joaca în parc, scrisul, pictura, ajutorul dat cuiva din jur, prezența în natură…orice, caută-ți hrana cu gust pentru tine. Și nu uita iubirea, iubirea este ingredientul universal în orice mâncare pentru suflet. Iubirea de sine, iubirea de semeni, compasiunea față de tine, compasiunea față de cei din jur.

Tu ce ai făcut azi pentru suflet? L-ai hrănit sănătos? Ai iertat? Ai iubit? Ai râs? Te-ai bucurat de ceva?

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*