Vorbeam zilele trecute cu una dintre surorile mele de suflet despre oamenii pe care îi întâlnim, ne plac la prima vedere, dar nu ne dezlănțuie fluturii. Fluturii din stomac. “Eu vreau cu fluturi atunci când îl văd, eu vreau să simt!”, mi-a zis.

Și eu vreau fluturii. Mereu i-am căutat în stomac atunci când am cunoscut pe cineva sau când am început o relație. Este frumoasă și unică iubirea cu fluturi. Doar că, abia aproape de 40, cumva fără să îți dai seama (probabil este de la toate modificările chimice prin care trecem), descoperi că fluturii se pot naște și un picuț mai târziu, după primele întâlniri. Dacă dai o șansă. Nu toți ne dezvelim din prima, nu toți ne arătăm exact așa cum suntem de la bun început. Poveștile pot să nu fie spectaculoase între doi oameni chiar de la primele priviri ochi în ochi.

De asta fluturii pot apărea pe parcurs. Atunci când îl cunoști mai îndeaproape pe om. Când vezi ce îți place la el, ce ți se pare sexy dincolo de părțile fizice, cum se uită la tine și ce valori are. Fiindcă, în jur de 40, nu te mai ia amețela cu fluturii ăia bezmetici doar de la un zâmbet și un posterior sexos lucrat la sală, dacă omul nu are și alte parți frumoase, valoroase și lucrate cu sârguință ani și ani. Cât să te uiți la zâmbetul Colgate, cât să-l admiri pe om de la spate fără să găsești și altceva mai profund acolo?

Între 20 și 30 de ani și eu căutam fluturii, nebunia aia, zvârcoleala din pat în creierii nopții cu gândul la săruturile lui pasionale. Îmi imaginam că fluturii din stomac sunt cei mai importanți și fără ei nu se poate pentru mine. Și ziceam ca prietena mea mai tânără decat mine “Eu vreau fluturi! Vreau să simt că trăiesc!” când explicam de ce nu dădeam nicio șansă tinerilor domni dacă nu simțem senzația aceea de agitație în stomac, chiar de la primele întâlniri. Când auzeam despre iubirea așezată, credeam că poate la pensie o voi simți. Mai devreme nu concepeam.

Până am descoperit că iubirea așezată și fluturii pot exista împreună. Și chiar se completează, se cresc reciproc. Atunci când omul de lângă tine este mai mult decât niște ochi și un fund frumos, fluturii se nasc dintr-o iubire profundă, nu din îndrăgosteala de început, pasiunea se amplifică din conexiunea pe care o fac sufletele.

Inteligența este sexy, vorbitul corect gramatical este sexy, puterea masculină exercitată în mod pozitiv și benefic cuplului este sexy, atenția și prezența în relație sunt sexy, tandrețea și sufletul cald sunt sexy, sinceritatea și asumarea sunt ale naibii de sexy.
Și când le descoperi, nu la prima vedere, desigur, să vezi atunci ce fluturi încep să zboare prin interiorul tău. Apoi descoperi, zi cu zi, că fluturii din stomac nu mai mor atât de repede. Nici când mai apare vreun abur de Raid toxic, din diverse locuri. Îl lași să treacă, iar fluturii renasc. Fiindcă sunt fluturi de iubire așezată.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*