Poate nu dispare iubirea, poate nu dispare atracţia fizică, poate când te vezi cu el/ea simţi aceleași emoții și totul foarte intens. Poate nu dispare nici bucuria de a trăi totul împreună când sunteți în același loc, poate nu dispare pofta de a vorbi despre câte-n lună şi-n stele când vă vedeţi şi staţi corp lângă corp și ochi în ochi. Poate nu dispar imediat toate, poate ce este în suflet rămâne acolo pentru cât suntem aici în dimensiunea asta, dacă este ceva autentic. Poate. Dar, cu siguranţă, cu cât îi vedem mai rar, cu atât uităm mai repede ochii celui cu care ne-am dori să fim zi de zi. Să fim, în acelaşi loc, nu să vorbim la telefon ori pe facetime, nu să schimbăm mesaje, nu să ne dam like-uri sau să facem sex prin telefon. Să fim, să ne mirosim, să fim intimi piele pe piele, să ne ţinem de mână, să plângem împreună la un film, să râdem împreună la o cafea. Să fim.

Ochii care nu se văd se uită pentru că ne obişnuim să trăim emoţii fără ei uitându-se în ai noștri, nu fiindcă, dacă ne vedem mai rar, nu le mai ştim culoarea sau forma. Viața se întâmplă, momentele și experiențele curg grămadă cu o repeziciune parcă mai mare ca niciodată și îți dorești să le trăiești atunci când vin, nu să le programezi? Ori, cum ai putea face asta fără ochii pe care nu îi vezi?

Emoţiile nu se trăiesc prin telefon, mesaje scrise şi într-o întâlnire la sfârşit de săptămână. N-am crezut niciodată în grozăvia asta numită “relaţie la distanţă” sau ”dacă ne iubim, distanța nu contează”. Bullshit! Contează al dracului de mult când vrei să îți pui capul pe umărul lui/al ei și trebuie să aștepți weekendul. Cauți alt umăr la nevoie sau te cuprinde resemnarea că nu îl ai pe cel pe care-l iubești și îți vine să fugi. Iar toată pasiunea aia arzătoare când vă vedeți și faceți sex exploziv se va transforma, într-o zi mai apropiată sau mai îndepărtată, în frustrare, durere și oboseală. Fiindcă ochii pe care îi iubim ni-i dorim lângă noi zi de zi, nu pe apucate.

Relaţiile sănătoase sunt cele în care există un echilibru, iar acesta nu poate fi stabilit în nicio formă de la distanță sau prin telefon. Nici sufocare, nici dezinteres, nici lipsă de spațiu, nici prea multă distanță, iubire cât cuprinde, înțelegere, încredere, un pic de gelozie și bucurie în doi. Cum să reușești amestecul acestor ingrediente dacă nu vă vedeți cât mai des?

Ochii care nu se văd se uită fiindcă ne obișnuim să trăim emoţii fără ei, nu pentru că am înceta să iubim, nu pentru că am înceta să ne gândit la acea persoana, ci din cauza frustrărilor generate de momentele pe care nu le trăim în doi.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*