Suntem oameni sau suntem GIF-uri în lumea asta în care ni se învârt cu repeziciune zilele și destinele? Suntem suflete, suntem conectați între noi sau suntem doar imagini în mișcare, prinse și surprinse în secvențe?

De la o senzație a pornit creația despre care povestesc mai departe. De la senzația că tot ce ne înconjoară poate fi prezentat sub forma unei secvențe, o secvență pe lângă care poți trece. Sau care te poate opri.

La Teatrelli se joacă un nou spectacol multimedia de artă performativă, unul inovatoar și provocator pentru public. Urban GIF Show este semnat de coregraful Florin Fieroiu, care a creat conceptul, regia și coregrafia și care ne propune o experiență altfel, senzorială, ludică, într-o înlănțuire de combinații artistice și tehnice unice.

Mișcare scenică, muzică originală și o instalație sonoră  create de Vlaicu Golcea, poeme urbane scrise de Elise Wilk chiar în timpul procesului de lucru la spectacol și proiecții video, sunt elementele pe care le combină creativ regizorul pentru a aduce spectatorul în experiență.

În plus, la un metru distanță de cei care privesc, se dezlănțuie cei 4 performeri: Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea, Simona Dabija, artiști cu niște abilități și o expresivitate aparte. Timp de o oră și jumătate niciunul nu se oprește din interpretarea impecabilă a unei coregrafii solicitante prin mișcările ritmice, sacadate, executate în forță.

Privind de undeva de sus această lume de GIF-uri imaginată de Florin Fieroiu, stă Nicolata Lefter, povestitoarea cu voce caldă, dar fermă, a secvențelor urbane.
”Într-o mașină cineva se dă cu rimel.
Altcineva claxonează.
Altcineva țipă într-un telefon,
și exact în același moment,
cineva desenează un elefant cu creta, pe o ușă de garaj.
Și în altă parte a orașului,
cineva plânge într-o stație.
Și, în altă parte a orașului,
cineva e lovit de o mașină chiar pe zebră.
Și în altă parte a orașului,
cineva nu vrea să iasă de sub plapumă.”

Florin Fieroiu a decis să monteze acest show performativ eliminând ideea de sală de spectacol și scenă, și transformând spațiul de la Tetrelii într-o ”scenă” urbană pe care curg secvențe de viață într-un oraș în care oamenii nu mai comunică.

”Orașul – așa cum încercăm să-l prezentăm – este mai degrabă orașul obstacol, orașul pe care îl construim în detrimentul nostru, în detrimentul unei comunicări dintre oameni și al întâlnirii dintre ei. Acest lucru se ascunde însă în spatele unor mesaje, căci lansăm o invitație publicului și am conceput spectacolul ca pe un fel de trambulină pe care imaginația fiecărui spectacor să poată să prindă aripi și să poată să descifreze acel conținut efectiv în funcție de experiența lui de viață din oraș.”, spune Florin Fieroiu despre spectacolul său.

Urban GIF Show este o experiență performativă unică, pe care vă îndemn să o trăiți, pentru că vă va aduce o mulțime de stări și trăiri și, nu în ultimul rând, pentru a vedea pe scenă niște artiști foarte talentați. 

 

Urban GIF Show

Cu: Nicoleta Lefter, Alexandra Mihaela Dancs, Paul Cimpoieru, Denis Bolborea, Simona Dabija
Concept, regie și coregrafie: Florin Fieroiu
Muzică originală și instalație sonoră: Vlaicu Golcea
Dramaturgie: Elise Wilk

Copyroght: Andrei Gîndac

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*