De ce tocmai eu?”, îl întreabă ea. “Pentru că tu eşti altceva. Am văzut în tine ceva ce nu am văzut în alte femei.”, îi spune el, uitându-se adânc în ochii ei verzi. După un moment de pauză, fata îşi dă seama că era fix una dintre replicile folosite de el pentru a păstra, mai mult de o noapte, o femeie lângă el. Nu pentru o relaţie neapărat, ci pentru mai multe partide de sex. Până la următoarea care va fi “altceva”.

Am văzut, în sfârşit filmul “How to be single” (de la el m-a luat vria) şi, printre altele, povestea este şi despre un golan afemeiat şi însetat de sex, cu altă femeie de fiecare dată, evident.

Am râs, pentru că am întâlnit şi eu vreo doi-trei până acum şi de fiecare dată m-am minunat ce aparat de ghidaj în viaţa au, ce valori, ce comportament. Nu contează că sunt single sau nu, e totul la fel pentru ei, nu este relevant că au lângă ei o iubită sau chiar o soţie frumoasă şi bună. În momentul în care radarul lor detectează o femeie care îi atrage, care îi pune pe jar, se duc după ea, cu toate armele din dotare. În filmul la care facem referire, golanul afemeiat nu reuşeşte să se schimbe nici măcar când simte că se îndrăgosteşte. Ci continuă, în credinţă, pe calea lui deşucheată, cu femeile. Exact aşa este în viaţă, ba mai grav, pentru că, nu-i aşa?, viaţa bate atât frecvent filmul! Un afemeiat va fi întotdeauna un afemeiat. Un bărbat care fuge după femei tot timpul, care are nevoie de validarea femeilor din jur, care flirtează mereu cu doamnele cu care intră în contact, care se hrăneşte din dorinţa lor de a-l avea, nu o să vadă un “altceva” într-o femeie.

Pentru că lucrurile nu funcţionează aşa. Uitaţi-vă în jur şi îmi veţi da dreptate. Este adevărat, oamenii se mai schimbă, dar numai dacă vor ei, nu pentru că întâlnesc o femeie care este “altceva”. Un golan afemeiat şi însetat de sex are asta în ADN-ul lui, la fel cum un bărbat fidel va rămâne aşa atâta timp cât este într-o relaţie. Există şi această specie, credeţi-mă. Îmi sunt prieteni apropiați vreo câţiva oameni din ea.

Un afemeiat se poate potoli o lună, două, trei, până îl loveşte dorinţa de nou, iar atunci, invariabil, apare în viaţa sa o nouă femeie care va fi “altceva” şi pe care o va vrea. Și în niciun caz nu îl va schimba o femeie vreodată. Mărturisesc că, la vârste de femeie necoaptă, și eu am avut aceste iluzii.  

Cred că acest soi de comportament – obositor în ceea ce mă priveşte şi pe care îl socotesc duplicitar atunci când există în peisaj o parteneră, o soţie, o iubită – vine dintr-o disfuncţionalitate a minţii sau a sufletului. Sau a amândurora.

Este părerea mea că această dorinţă permanentă de sex nou, acest plictis rapid şi continuu ascund ceva în interiorul cui le simte. Ceva ce nu va putea vindeca nicio femeie, chiar dacă este “altceva”. Orice ar fi însemnând asta. Nu va fi pentru mult timp. Întotdeauna, golanul afemeiat şi însetat de sex se va întoarce la vechiurile lui interese şi obiceiuri. După o lună, după un an, după trei. Este în ADN-ul lui.

P.S. Excepțiile se tratează ca atare.

Bucură-te de viață!
Ileana
DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

2 COMENTARII

  1. Ai dreptate, eu sunt unul din acei barbati si crede-ma ca este o povara pentru mine, nu stiu cum sa ma schimb si de ce sunt asa! Iti scriu cu speranta ca tu m-ai putea ajuta sa gasesc solutia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*