Vă las  în continuare informații despre un demers demn de toată lauda și toate pălăriile jos care face parte face parte din Campania Ajută elevii nevăzători să aibă manuale, demarată de actorul Alex Călin în colaborare cu Fundația Cartea Călătoare.

Teatrul EXCELSIOR organizează joi, 9 noiembrie 2017, ora 19:00, o reprezentație specială a spectacolului Fluturii sunt liberi de Leonard Gershe. Evenimentul este dedicat colectării de fonduri în vederea tipăririi de manuale pentru elevii cu deficiențe de vedere.

Biletele pot fi cumpărate online de pe site-ul www.bilet.ro, prețul fiind de 100 de lei. Suma strânsă în urma cumpărării biletelor va fi virată direct în contul Fundației Cartea Călătoare.

Cu ocazia acestui eveniment autoritățile locale, prin Teatrul Excelsior lansează și un proiect socio-umanitar intitulat Și noi vedem teatru! dedicat copiilor și tinerilor cu deficiențe de vedere.

O parte importantă a misiunii pe care Teatrul EXCELSIOR și-o asumă este aceea de a crea și desfășura proiecte social-umanitare pentru copii și tineri. Astfel, programul Și noi vedem teatru! contribuie la reintegrarea socială a tinerilor cu deficiențe de vedere, o categorie de public defavorizată care, în prezent, nu se poate bucura de o ofertă culturală adaptată nevoilor sale.

Prin acest program, Teatrul EXCELSIOR își propune să dedice, în fiecare lună, un spectacol din repertoriul său tinerilor cu deficiențe de vedere, adaptându-l orizontului de receptare specific acestora. Înainte de reprezentația propriu-zisă, spectatorii nevăzători vor face o călătorie senzorială pe scenă pentru a se familiariza cu elementele decorului și pentru a-și crea astfel o imagine mentală a spațiului de joc. Apoi, cu ajutorul unor căști emițător-receptor, acțiunea piesei va fi descrisă în timp real de către un povestitor avizat. Aceste transpuneri ale spectacolelor vor îmbogăți orizontul copiilor și adolescenților cu deficiențe de vedere, facilitându-le astfel accesul la experiențe unice, revelatoare, prin contactul direct cu lumea teatrului.

Fiecare dintre noi are dreptul la o viață normală prin accesul la valorile culturale, iar tinerii spectatori de astăzi sunt adulții de mâine. De aceea, Teatrul EXCELSIOR are drept motto Azi e mâine!

Fluturii sunt liberi este o poveste despre iubire în regia lui Erwin Șimșensohn, iar din distribuție fac parte actorii Alex Călin, Ioana Anastasia Anton, Catrinel Dumitrescu, Șerban Gomoi. Când teatrul se întâlnește cu faptele bune este poveste frumoasă! 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*