Mi se pare minunat cum se petrec anumite lucruri atunci când nu ai așteptări, ci doar îți deschizi sufletul, te conectezi cu tine și stai în energia ta faină fără planuri, fără obiective și, ideal, fără frici. Doar cu încredere și deschidere față de momentul ”acum”, singurul pe care suntem siguri că îl avem. Doamne, de mi-ar reuși mereu! Magic happens când îmi iese treaba asta și cu mine și cu cei în preajma cărora mă aflu în astfel de clipe. Se așterne o liniște caldă, o atmosferă calmă și frumoasă, lucrurile se întâmplă firesc orice am alege să facem și pare că nimic nu poate strica vibrația în care suntem. Vi s-a întâmplat, nu?

Pentru mine și #oameniimei Crăciunul 2016 a fost unul cald, bun și plin de bucurie, după ce mă declarasem vehement un mic Grinch anul acesta. Ce surpriză am primit! Eu nu am mai trăit sărbătorile de iarnă cu atâta bucurie de foarte mult timp. Nu știu dacă le-am trăit vreodată în viața de adult, dar, cu siguranță, nu mi s-a întâmplat frumosul acesta în ultimii 9 ani. A fost pentru prima dată în viața mea când sărbătoarea asta nu a fost despre mâncare și tradiții porcine, despre statul la masă cu oameni care nu-mi sunt foarte dragi, dar cu care ”trebuie” să fiu căci e Crăciunul, ci despre bucurie, iubire și recunoștință. În stare pură și autentică.

A fost pentru prima dată când m-am simțit acasă într-un loc care nu este casa mea sau a mamei mele, unde am fost cu ambii mei nepoți, Eric – năpârstocul șef și Virgil – adolescentul rebel de 18 ani. Așa un desfrâu emoțional să-i văd împreună! Totul a venit pe neașteptate, ca un cadou de la Dumnezeu! Este foarte adevărat că nu contează unde ești și nici ce găsești sub brad, atâta timp cât ești cu oamenii pe care îi iubești și nu te străduiești să ”iasă totul bine” pentru că iese pur și simplu perfect.

În noaptea de Crăciun, un moment când alături de Iisus care se naște poate renaște fiecare dintre noi într-o versiune mai bună, m-am retras în camera pregătită de cumnata mea pentru mine și mi-am făcut un altfel de bilanț, unul al lecțiilor, al conștientizărilor și al lucrurilor la care am renunțat în anul care se încheie, pentru binele meu.

După un 2016 cu destul de multe încercări și durere, mi-am dat seama cât de inutile mi se par analizele de final de an referitoare la succese materiale, când tot ce ar trebui să apreciem este faptul că suntem în viață noi și ai noștri dragi, că suntem sănătoși și că ne putem vedea. Eu nu am ce bilanț al realizărilor mărețe să fac, deși mi-au ieșit anumite lucruri pe plan profesional și personal. Pot doar să spun că am trecut cu repeziciune printr-un carusel emoțional intens care m-a amețit, că am trăit la cote maxime diverse emoții și povești care m-au crescut enorm ca om, care m-au schimbat și m-au dezvoltat, că am primit mult sprijin și am câștigat oameni faini în viața mea.

Și mai pot să spun că am învățat câte ceva de la toți oamenii cu care m-am întâlnit, de la cei cu care am schimbat câteva vorbe, până la cei care m-au ajutat la șlefuirea mea și la vindecarea unor răni personale, de la oameni vechi în viața mea, până la oameni noi. Că am fost mai prezentă în viața mea, că m-am conectat mai des cu mine însămi, că am vindecat niște relații vechi, că m-am iertat pe mine pentru lucruri făcute în trecut, că nu m-am mai pedepsit când am mâncat mai mult sau când am mai tras câte un fum de țigară, că m-am detașat de oamenii și situațiile care îmi făceau rău, că am înțeles și  am acceptat faptul că eu nu sunt salvatorul și vindecătorul nimănui în afară de mine.

Îmi doresc din suflet ca anul ce vine, un an la bază căruia stă vibrația cifrei 1 (care înseamnă început) să fie doar despre începuturi frumoase, să fi învățat cu adevărat toate lecțiile importante din 2016 și să fi lăsat definitiv în urmă tot ce nu îmi mai servea de multă vreme, însă căram după mine. Îmi doresc din suflet ca anul 2017 să fie despre viață, despre bucuria de a trăi, despre prezent, despre iubire și despre călătorii în locuri frumoase. Îmi doresc să fiu surprinsă plăcut de viață, în fiecare zi a noului an! Time will tell! Până atunci, dans, veselie și roze!

LA MULȚI ANI, OAMENI!

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*