Schimbarea personală începe atunci când decide fiecare dintre noi, atunci când suntem pregătiţi. Uneori, dacă ne îndepărtăm prea mult de noi înşine sau dacă nu căutăm să scoatem la lumină traumele, suferinţele adânci care sufocă sufletul, apar depresia şi anxietatea. Care, oricum ai da-o, te schimbă. Nu vei mai fi niciodată acelaşi om care erai până să te “lovească”. Niciodată.

Fie că alegi să le ignori şi le duci tacit toată viaţa transformându-te într-un soi de prizonier, fie că ceri ajutor specializat, fie că sapi singur cu sârguinţă până ajungi la problemă şi dai piept cu cele mai mari frici pe care începi apoi să le conştientizezi şi să te eliberezi de ele, nu vei mai fi acelaşi om niciodată după ce te-ai întâlnit cu depresia şi anxietatea. Vei fi mai puternic, mai deschis, mai atent la tine.

Este în regulă orice ai alege să faci. Nu există o cale bătătorită, nu există o soluţie general valabilă. Existaţi tu şi calea ta. Dar, orice ai alege, spune-ţi “da” ţie, în primul rând. Fără frică, fără ruşine, fără nicio legătură cu egoismul, spune-ţi “da” ţie şi întoarce-te la tine. Vei fi uimit câte vei descoperi.

La început ţi se va părea că eşti complet defect, dar nu este aşa. Apoi vor fi momente când te vei ruşina de anumite lucruri sau episoade din viaţa ta, dar este atât de toxic să stai în ruşine încât eu sper să fugi de acolo mâncând pământul. Mai apoi vei începe să te învinovăţeşti, să te pui la zid, să te crucifici singur pentru lucruri făcute, spuse, gândite sau pentru ceva ce nu ai făcut, deşi crezi că ar fi trebuit. Nu sta nici acolo, nu te ajută.

Cum ar fi, însă, dacă ai decide brusc să te eliberezi de toate şi să ştii că este momentul unei cotituri de 90 de grade către schimbarea personală în bine, din tine, cu tine, pentru tine? Schimbare pe care DOAR tu o poţi face, asumat, pas cu pas!

Cum ar fi dacă ai înţelege că paharul s-a umplut şi că nu mai merge cu jumătăţi de măsură, nu mai merge cu lamentări, nu mai merge cu amorţeală, nu mai merge cu indiferenţă faţă de tine, în primul rând, apoi faţă de cei din jur, nu mai merge cu neiubire de sine, nu mai merge cu ură de alţii, nu mai merge cu orice situaţie care îţi face rău, dar, mai ales, nu mai merge cu obiceiuri şi relaţii toxice, care te îndepărtează de cine ești, care nu îţi aduc decât suferinţă.

Fără să îţi dau sfaturi, îţi voi spune câteva obiceiuri şi practici pe care eu le-am îmbrăţişat de câţiva ani şi poate te vor ajuta, la un moment dat, şi pe tine. Ştiu, poate nu ai nevoie, dar frumuseţea este că, şi în acest caz, te pot ajuta.

Schimbarea atitudinii şi a modului de privi viaţa Când îmi spunea cineva în urmă cu mulţi ani că se bucură când vede un pom înflorit, îmi spuneam că exagerează. De fapt, ani buni mai târziu, am înţeles mai multe. Era vorba despre felul în care privea viaţa, de lucrurile mărunte care o bucurau enorm pentru că le lăsa să facă asta, se oprea să le privească. Și în orice găsea ceva bun. Este vorba, dacă vreţi, despre a vedea o rază de soare în orice furtună. Eu nu eram aşa, vedeam răul înainte, observam defectele, problemele, greul. Dar, din momentul în care am decis să virez în altă direcţie, găsesc ceva bun şi util în orice situaţie cu care mă confrunt, în orice om cu care mă întâlnesc. Şi e cam frumos!

STOP lamentărilor şi victimizării, DA conectării cu sine şi concentrării  resurselor proprii în direcţia soluţiilor  Când, în orice situaţie ai fi, te opreşti, repiri, te conectezi cu tine şi ceri sprijin şi inspiraţie, în detrimentul victimizării şi lamentărilor care doar te duc într-o energie joasă, vei fi uimit cum lucrează universul, Dumnezeu. Mă mai vaiet şi eu, că e frig, că mă doare un picior, că mă simt rău fizic, dar nu o fac continuu, nu îmi scriu “victimă” pe frunte şi defilez prin oraş. Mă vaiet o dată şi gata, mă redirecţionez către soluţii. Mintea mea, pentru că am educat-o cumva, refuză să mă pună jos. Şi doamne ajută să rămân aşa, căci e tare bine!

Meditații zilnice, este incredibil ce schimbări pozitive apar în scurt timp, momente de relaxare zilnice (plimbări, masaj, sport, somn), care ne ajută la încărcarea bateriilor, bunătate, iubire și prețuire față de sine, prezența în natură fie şi pentru scurte momente, episoade de dialog interior pozitiv cu sine prin afirmaţii pozitive care remodelează subconştientul, iertare de sine şi a tuturor celor care au greșit față de tine, toate aduc schimbări pozitive în starea de sănătate, tonus și îți dezvoltă intuiția.

Fii recunoscător pentru ceea ce ai, pentru oamenii pe care îi întâlneşti, pentru locurile pe care le vezi, pentru inspiraţie, pentru sănătate, pentru linişte. Fă-o în scris, într-un jurnal zilnic, aduce multă bucurie. Nu ai viaţa pe care o visezi? Nu ai job-ul perfect, casa perfectă, partenerul perfect? Cum ar fi dacă, într-o zi, nu ai mai putea vedea soarele?

Bucură-te de viață!
Ileana

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*