Dacă te-ai întâlni astăzi aşa cum eşti, aşa cum te cunoşti, ţi-ar plăcea de tine? Te-ai gândit vreodată la asta? Ţi se pare important? Mie da, extrem de important. Oare nu de aici porneşte totul? De la maturitatea şi obiectivitatea de a ne vedea exact aşa cum suntem şi de a ne plăcea primii noi pe noi? De a ne iubi defectele nu doar calităţile. Sau măcar de a le accepta.

Mă gândeam câţi dintre noi facem această analiză? Nu doar cea în oglindă, a ridurilor de pe faţă sau a cutelor de grăsime de pe abdomen. Ci, mai degrabă, cea alunecată în suflet, în minte, în felul cum răspundem celorlalţi, cum reacţionăm în anumite situaţii, cum gândim, cu râdem, cum ne bucurăm, cum… alegerea fiecăruia ce adaugă pe această listă.

Imaginează-ţi că te desprinzi de tine şi eşti cea mai subiectivă, directă şi analitică persoană pe care o cunoşti. Dacă tu te-ai întâlni cu această persoană crezi că te-ar plăcea?

Primim constant părerile celor din jur faţă de cum le părem a fi, ce impresie le lăsăm, ce calităţi sau defecte posedăm, faţă de ceea ce facem, ce spunem, ce exprimăm (sau nu) prin simpla noastră prezenţă. Sunt importante? Probabil că da, din moment ce ele vin către noi. Poate sunt utile dacă ştim să le descifrăm, dacă avem puterea şi înţelepciunea să pricepem şi să ne însușim lecţiile cu care vin.

Dar, uite, eu cred că cea mai importantă este părerea pe care o avem noi înşine despre de noi. Nu, nu este niciun soi de narcisism. Eu cred că, dacă eu nu mă plac aşa cum sunt, nu ţi-aş putea cere ţie să mă placi. Şi te întreb din nou, dacă te-ai întâlni astăzi, într-o cafenea, într-un parc, în casa ta, la birou, pe stradă, în orice capitol din viaţa ta, ţi-ar plăcea de tine cu totul? Te-ai iubi aşa cum eşti azi, acum?

Bucură-te de viață!
Ileana
DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

2 COMENTARII

  1. […] Dacă te-ai întâlni astăzi aşa cum eşti, aşa cum te cunoşti, ţi-ar plăcea de tine? Ai iubi cu toată ființa ta o persoană ca tine? Ce anume ți-ar plăcea la ea? Cum este acolo la tine în suflet? Cald, frig, liniște, furtună? Ai fost un om bun, drept și corect în majoritatea momentelor vieții tale? Ai rămas fidel valorilor tale în toate alegerile pe care le-ai făcut? Ai rănit gratuit? Ai mințit? Ai înșelat? Ai produs suferință cuiva? Ai făcut ceva astăzi pentru a te îndrepta către cea mai bună variantă a ta? […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*