Nu, nu este Făt-Frumos şi nici eu nu-s Ileana Cosânzeana. 🙂
Bărbatul cu suflet frumos şi curat, bărbatul pe care, când îl vezi, îţi spune o poezie cu zâmbetul lui cald. Bărbatul cu ochi în care se citesc bunătatea, inteligenţa, sensibilitatea, dar şi puterea, puterea de a-şi urma visurile, şi credinţele, şi de a sta drept în faţa vieţii, chiar şi atunci când i-ar putea pretinde să se plece. Bărbatul care posedă maturitatea de a învăţa şi de a merge mai departe, inteligenţa de a şti că, după furtună, vine soarele, şi că orice, dar absolut orice trăieşte, îl construieşte ca OM.

Bărbatul care ştie să aibă grijă de el sub toate formele, pentru că doar aşa ar putea avea grijă şi de cei din jur. Bărbatul care se iubeşte aşa cum este pentru că doar atunci va şti să îşi iubească aproapele.

Bărbatul care adoră liniştea deopotrivă cu muzica, soarele deopotrivă cu ploaia, copacii, iarba, pământul şi mirosul său. Bărbatul care se întinde lângă mine pe iarbă în parc şi priveşte cerul alături de chipul meu. Bărbatul care se bucură cu zgomot de viaţă, de iubire, de toate câte le trăieşte şi îşi arată fericirea fără să se teamă. Bărbatul fără măşti, dar diplomat şi politicos.

Bărbatul care atunci când mă vede tristă, îmi sterge lacrimile, îmi spune “trece şi asta” şi apoi mă ţine în braţe în liniştea care îmi vorbeşte mai mult decât cuvintele. Bărbatul care gustă activ tumultul vieţii din inima oraşului mare, dar care mă şi ţine strâns lângă el în mijlocul pădurii dintre munţi unde “se aude” doar liniştea.

Bărbatul care ştie că sunt puternică, temperamentală, directă ca un glonţ în inimă, dar nu se simte copleşit de asta. Pentru că îmi cunoaşte sensibilitatea şi bunătatea. Bărbatul care îmi încurajează ideile, visurile, pornirile creative, oricât de nebuneşti ar părea, şi care îmi aplaudă reuşitele ştiind că sunt şi ale lui.

Bărbatul pe care îl las să doarmă lângă mine şi cu care pot dormi chiar şi pe partea dreaptă a patului. Bărbatul care adoră mirosul de cafea, vinul roşu şi brânza cu mucegai.

Bărbatul bun, corect și cinstit, fidel, pentru care nu există alt fel de a face lucrurile în doi sau singur. Bărbatul care iubește și respectă oamenii, bărbatul care are prieteni dragi și sinceri fiindcă aceștia “vorbesc” și despre el.

Bărbatul care iubeşte cu patimă, sărută cu foc, îmbrăţişează cu putere şi se încolăceşte pe trupul meu în dimineţile leneşe de weekend. Bărbatul care râde ca un copil fără să i se pară ridicol. Bărbatul care trăieşte tot ce-i vine în cale cu drag şi recunoştinţă. Este bărbatul din povestea mea!

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*