Sora mea geamănă tot încerca să mă convingă să îmi iau unul, eu îi dădeam motivele pentru care nu aveam nevoie, că nu dau eu atâția bani pe așa ceva când am Iphone-ul meu și playlist-urile cu muzicile mele pe youtube pe care le pot asculta pe acesta, că nu stau eu prea mult acasă…etc.
Habar nu aveam că un sistem audio în casă aduce fericirea, frățică, pe bune vă zic. O astfel de unealtă bună schimbă atmosfera din casă, mai ales când ești prin zone gri. Și nu numai, evident. Eu nu stau fără muzică decât la birou parțial și atunci când merg pe stradă sau cu mijloacele de transport în comun ca să aud ceea ce se întâmplă în jur.
Acasă, în cuibul meu zen, acolo unde, când intru, orice ar fi fost urât peste zi dispare, muzica se aude mereu. Gătesc cu muzică, dorm cu muzică, meditez și fac gimnastică pe muzică, reflectez la viața mea pe muzică, dansez și cânt la spray sau telecomandă prin casă, tot cu muzica mea. Și cresc endorfinele, știți? Deci astea sunt momente de pură fericire.
Iată mai jos 7 motive pentru care să îți iei un sistem audio chiar dacă și tu ești centrat pe viața mai simplificată și eliminarea cheltuielilor fără sens și nu prea îi vezi rostul acum. Odată cu ele îți povestesc despre 7 moduri în care atingi rapid o stare de bine sau te poți echilibra după o zi complicată. Într-adevăr, banii nu aduc fericirea, dar uite cum te ajută un gadget dintr-asta cumpărat cu bani să ai momente de frumoase.
1. Dimineața, când încă nici nu te-ai dat jos din pat, te conectezi cu un ochi mijit și altul închis la sistem prin bluetooth și dai play la muzicile de mindfulness, jazz sau, după gusturi, rock. Astfel, datul jos din pat devine mai ușor și te îndrepți mai lesne către aparatul de cafea, apoi către baie. După ce s-a făcut cafeaua, o bei în casa ta și pe muzica ta, lăsând-o să îți intre în vene, odată cu starea de bine dată de muzică. Dacă mai ai și un cer pe care să îl privești în timp ce stai și intri ușor în zi, este mai mult ca perfectul. FERICIREA.
2. Odată ce sângele a început să curgă lin prin el tu cuerpo, schimbi un picuț muzica (sau nu) și procedezi la scrierea ”paginilor matinale”. Ce sunt astea? Scrisul de dimineață, cu mintea neviciată de gânduri și treburile de peste zi, cu subconștientul nemăcinat de nimic. Iar dacă este deja stresat de problemele cu care te mai confrunți în viață, tot cu ”paginile matinale” te mai eliberezi și vindeci.
3. Urmează un pic de gimnastică, pilates sau yoga. Pic your medicine! Și ia-l pe stomacul gol. Timp de 20 de minunte măcar. Nu, pentru mine micul dejun nu este cea mai importantă masă a zilei, ci primele 3 practici enumerate aici sunt hrana dimineții care aduce fericire.
4. Să presupunem că nu mergi la birou, ci lucrezi de acasă. Pentru asta există Mozart. Care sună minunat în niște boxe de calitate și care face o minune cu creierașul multora, printre care și al meu. Mai ales în momente în care mă concentrez greu sau nu găsesc inspirație să fac ceea ce am de făcut. Muzica ne face mai productivi mai ales când lucrăm de acasă și avem un soi de lejeritate în lucru. Odată ce vedem rezultate concrete, apare și o stare interioară de satisfacție și relaxare, care este și ea rudă cu fericirea.
5. Să zicem că ai fost la birou și pe la 5, 6, 7, revii acasă în cuibul zen. Tot pe bază de bluethoot, direct de la usă, poți să dai drumul la o muzică ambientală pentru momentele, scurte sau lungi, în care stai cu tine și reflectezi la ziua care a trecut, înainte de a trece la ceea ce faci seara. Știi ce tare este treaba asta? Să stai tu cu tine, să reflectezi un pic la momentele de peste zi, la întâlniri, la reacțiile tale, la mesajele primite, la ce ai învățat. Fie că ești agitat sau nu, când ai muzica ambientală potrivită, te liniștești imediat și intri în starea de analiză detașată. Momentul asta de rememorare a zilei, se poate întâmpla (repeta) și seara înainte de somn, după duș, cu un ceai sau un pahar cu vin în mână. Și este foarte important pentru fericirea ta pe termen lung, sper că știi deja.
6. Dansul, dansul este un instrument grozav de eliberare a stresului, a stărilor emoționale și psihice proaste, de reconectare cu feminitatea, de manifestare a emoțiilor în cuplu. Și, nu în ultimul rând, fiind mișcare fizică, ajută la creșterea endorfinelor în creier. Poți dansa singură sau cu iubitul tău. Da, da, nu trebuie să mergi la club ca să faci asta. Este minunat și acasă, pe muzica aleasă de tine și pe coregrafia ta. 🙂
7. Cina sau întâlnirile acasă jumătatea, prietenii sau familia sunt infinit mai frumoase când din sistemul audio răzbat sunetele muzicii. Mai ales în cazul unei cine romantice, unde fericirea asta despre care tot vorbim atinge cote maxime, nu poți crea atmosfera perfectă fără muzică. Crede-mă, degeaba ai bețișoare parfumate din Bali și lumânărele, dacă nu se aude muzica. 🙂
Invitatie la concert
Pentru un zâmbet si ceva in plus:
De Dragobete un nou videoclip nou-nout:
https://youtu.be/ui84QR-nHNw
Nikos Vertis 15-16 Martie 2018
🙂
Ciprian