Deschiderea noii stagiuni la Teatrul Naţional din Bucureşti este marcată prin reluarea unui spectacol de mare succes Dineu cu proşti de Francis Veber, regia Ion Caramitru (la Sala Mare) şi printr-o premieră semnată de tânărul regizor Bobi Pricop. Piesa UFO de Ivan Vyrypaev într-o viziune modernă, cu o distribuţie interesantă (Ada Galeș, Istvan Teglaș, Ciprian Nicula, Mihai Călin, Raluca Aprodu, Medeea Marinescu, Ion Caramitru – în ordinea indicată de autor), montată pe scena Sălii Pictura, devine spectacolul surprinzător al întâlnirii dintre tehnologie și emoție, dintre artă și programare digitală, dintre inovațiile care reconstruiesc teatrul și adevărurile care l-au definit dintotdeauna.

Folosind proiecții simultane pe suprafețe diferite, medii virtuale 3D (construite de Paul Spike), live-video (coordonat de Tudor Panduru), o construcție sceno-tehnică inventivă (Paul Popescu și Mizdan) și muzica originală a lui Alexei Țurcan, spectacolul UFO spune poveștile unor oameni care au avut contact cu civilizații extraterestre. Mărturisirile acestor întâmplări sunt tratate cu limpezime, autenticitate și umor, îmbinând adevăruri virtuale cu revelații practice și devenind astfel spectacolul surprinzător al întâlnirii dintre tehnologie și emoție, dintre artă și programare digitală, dintre inovațiile care reconstruiesc teatrul și adevărurile care l-au definit dintotdeauna.

Primele reprezentaţii ale spectacolului UFO au fost programate pe 15 şi 16 septembrie, de la ora 20.00, la Sala Pictura, iar remiera oficială va avea loc duminică 17 septembrie, ora 20.00.

Cea de-a doua premieră a stagiunii, Livada de vişini de A.P.Cehov, îl readuce în atenţia publicului din România pe regizorul georgian David Doiashvili care pariază pe o distribuţie-surpriză, premiera fiind programată la finalul acestei luni – 28 şi 29 septembrie . Spectacolul se va juca pe scena mare a TNB, cu publicul aşezat chiar pe scenă și este aşteptat cu mare interes şi la Tbilisi International Festival of Theatre, unde se va juca în turneu în 8 şi 9 octombrie 2017, ambele reprezentaţii din festival fiind deja sold out, după numai două ore de la punerea lor în vânzare!

Alte câteva titluri sunt deja în lucru sau urmează să intre în repetiţii pe scenele TNB, premierele acestora urmând să aibă loc până la sfârşitul anului: Regele moare de Eugen Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu, Orchestra titanic de Hristo Boicev, regia Felix Alexa, Viforul de Barbu Ştefănescu Delavrancea, regia Alexandru Dabija.

Foto: Adi Bulboacă

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*