Cristina Iacob se joacă din plin cu emoţiile telespectatorului în lung metrajul Poveste de Dragoste şi o face bine, creând o atmosferă feerică de iarnă într-un oraş romantic, Braşov, unde ţese povestea de iubire a doi tineri frumoşi.

Chiar dacă ştim că iubirea nu depăşeşte mereu obstacolele vieţii în doi, chiar dacă nu trăim basme, ci momente de viaţă cu bune şi rele, Poveste de Dragoste ne face să visăm, pentru aproape două ore, că iubirea învinge tot: şi sărăcie, şi frig, şi frustrări, şi neîmpliniri, şi greşeli. Iar cuvintele “te iubesc” nu rămân nicidecum doar simple cuvinte aruncate la întâmplare, ci o mărturie autentică şi firească pe care doi oameni şi-o fac reciproc şi pe care o susţin cu fapte.

Ingredientele producţiei sunt, pe cât de simple aparent, pe atât de interesant amestecate, astfel ca, la final, şi cei mai pragmatici dintre noi să fie măcar în prag de a exclama: “Vreau să trăiesc şi eu o asemenea poveste!”.

Filmul are de toate din genul romance: un el şi o ea tineri şi frumoşi, Sebastian (Dragoş Bucur), un artist talentat şi Aprilia (Raluca Aprodu), o actriţă sensibilă şi senzuală, care se descoperă unul pe celălalt şi se îndrăgostesc exact în acea perioadă magică de sărbători; personaje secundare colorate care întregesc acţiunea; un cadru romantic; replici savuroase; o coloană sonoră care te îndeamnă să visezi şi happy-end. Dar unul foarte autentic, veţi vedea.

“Eu m-am îndrăgostit în ajun de Crăciun şi e, cumva, povestea mea de dragoste”, a spus regizoarea Cristina Iacob despre primul său lungmetraj. Poveste de dragoste a fost filmat în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, înainte de Selfie, şi definitivat în noiembrie 2014. În ceea ce priveşte scenariul, Cristina spune că acesta a ajuns să aibă 21 de variante, pentru că, după primele şapte drafturi scrise de ea, a început colaborarea cu Dan Chiriac şi nu a refuzat nici ajutorul cunoscutului Mimi Brănescu (scenariu Las Fierbinţi).

Regizoarea reuşeşte, alături de o echipă de actori foarte buni: Dragoş Bucur, Raluca Aprodu, Alexandru Darie, Mirela Oprişor, Mimi Brănescu, Vlad Zamfirescu, Gabriela Popescu şi Ionuț Bora să spună o poveste de dragoste plină de emoţie, de care oricând avem nevoie. Împleteşte cu măiestrie imaginile panoramice şi cadrele de detaliu, mai ales în momentele de apropiere dintre îndrăgostiţi când particularităţile chipurilor lor sunt cele mai sugestive. Compune în montaje de mare efect scenele dramatice cu cele amuzante, momentele gen “Pretty woman”, când ea este curtată asiduu de pretendentul bogat, cu cele neplăcute în care iubitul ei se luptă cu aspectele dezolante ale vieţii de artist ratat. Iar când ritmul filmului devine prea lent, riscând să plictisească privitorul, rupe monotonia introducând câte un moment comic, o replică veselă sau un dans ridicol de îndrăgostiţi copilăroşi.

Tot sub bagheta Cristinei, protagoniştii din rolurile îndrăgostiţilor etalează o chimie frumoasă, chiar dacă Dragoş Bucur ne-a obişnuit, în rolurile pe care le-a jucat, cu un bărbat de acţiune dur, rece, sarcastic. În acest film este un artist îndrăgostit, un personaj romantic care luptă pentru iubirea fetei minunate din viaţa lui.

“Dana este singura femeie căreia i-am spus te iubesc, şi, poate din cauza asta, mi s-a părut destul de complicat să fac treaba asta în film. Dacă ar fi să aleg între un film în care trebuie să alerg 120 de minute încontinuu sau să mai fac un film în care să fiu un îndrăgostit, de la început până la final, cred că aş alege prima variantă. E mai aproape de structura meu. Filmul a fost o provocare pentru mine.”, mi-a spus Dragoş Bucur.

Despre produsul final actorul spune: “Mi-a plăcut ce a ieşit. Ştie şi Cristina, ştie şi Raluca, nu mi-a fost teamă de film, nu mi-a fost teamă de poveste, ci de mine. Marea mea temere a fost în ceea ce mă priveşte, nu în ceea ce priveşte produsul final. Şi m-am dus cu inima strânsă la prima vizionare. Dar am trecut testul.”.

Când i-am spus că mi-a plăcut chimia care se vede pe ecran între ea şi colegul ei de platou, Raluca Aprodu mi-a mărturisit: “Am jucat cu sinceritate şi am crezut mult în rolul ăsta. Eu şi Dragoş ne ştim de foarte mulţi ani şi am mai lucrat împreună înainte. Cred că ceea ce se vede pe ecran ţine foarte mult de chimia care apare între anumiţi actori, chiar dacă în viaţa reală ei nu sunt prieteni apropiaţi sau nu se văd atât de des. Mă bucur că spui că ai văzut chimie între noi.”.

Despre forma finală a filmului Raluca mi-a zis următoarele: “Am avut foarte mari emoţii. Prima oară am văzut filmul cu Tudor, iubitul meu. Era lângă mine iar eu eram foarte atentă la reacţia lui, pentru că noi de obicei nu prea vorbim acasă despre ce joacă fiecare. Adică ne place ca celălalt să aibă o surpriză reală ca să fie un spectator cât mai curat. Şi îmi amintesc că la prima vizionare eram atentă mai mult la reacţiile lui. Mie mi-a plăcut foarte mult ce a ieşit. Iar oamenii ar trebui să vină să îl vadă pentru că sunt absolut convinsă că vor pleca cu un zâmbet pe buze, vor pleca mai fericiţi, mai ales dacă au venit abătuţi.“.

Foarte importante sunt rolurile secundare, care susţin povestea, interpretate de actori cunoscuţi şi apreciaţi în teatru şi film. Mi-au plăcut foarte tare toţi: Alexandru Darie, un personaj negativ foarte convingător, Vlad Zamfirescu, un cuceritor şarmant, Mirela Oprişor şi Mimi Brănescu în rolurile unor parteneri de cuplu atipic şi Gabriela Popescu, savuroasă în postura unei femei trecute de prima tinereţe care flirtează cu Sebastian.

Poveste de Dragoste este un film de poveste prin atmosfera creată. Filmul este distribuit la noi de Zazu Film şi intră de mâine, 27 noiembrie, în cinematografele din ţară. Mergeţi să îl vedeţi! Nu este perfect, veţi găsi clieşee în el, dar veţi pleca, aşa cum zice Raluca, zâmbind, cu o stare şi o energie frumoase.

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*