Ce ușor și frumos se îndrăgosteau oamenii în vreme de război! Se vedeau, schimbau câteva vorbe, se uitau ochi în ochi și știau că este iubire. Nu aveau nevoie de întâlniri nenumărate și fenghsui romantic, totul se întâmpla imediat și intens. Poate și pentru că nu aveau timp de făcut curte prea mult, poate și fiindcă oamenii simțeau altfel. Mai profund, în mod firesc, fără prea multe întrebări. Acesta a fost unul dintre gândurile care îmi treceau prin cap urmărind povestea de dragoste din Locotenentul Otoman/The Ottoman Lieutenant.

The Ottoman Lieutenant. Să-l vezi. Are tot ce vrei tu: romance, acțiune, actori frumoși, mesaj.”
”Să nu fie cu drame să bocesc, căci, mersi, dar n-am chef.”, i-am zis. M-a lăsat în suspans cu răspunsul și, din curiozitate, am început să îl văd . Este drept, am lăcrimat un pic la final, însă unul dintre mesajele filmului este acela că o poveste de iubire autentică, fie ea și scurtă cu final complicat, este un dar și mereu ceva magic de trăit.

În vremea Primului Război Mondial, o fată pe nume Lillie Rowe (Hera Hilmar) cunoaște un doctor plin de șarm Jude Gresham (handsome Josh Hartnett) care venise să strângă fonduri pentru misiunea din care făcea parte, un spital american în Anatolia. Devotamentul acestuia față de ceea ce făcea o inspiră pe tânăra asistentă să își cheltuiască moștenirea pentru a cumpăra provizii medicale și să călătorească peste mări și țări pentru a le duce bunului doctor și pentru a face voluntariat în acea regiune care stătea să intre în război.
În Istanbul îl cunoaște pe Ismail Veli ( hot hot Michiel Huisman), locotenent al Armatei Otomane Imperiale care, după ce îi arată o moschee superbă, îi devine escortă pe drumul cu proviziile medicale, către spitalul american.

Odată ajunsă în siguranță la spital, începe și povestea de iubire complicată, un triunghi amoros care se formează în vreme de război între fata asta tânără și foarte curajoasă – o să vedeți câte face ea în numele misiunii ei și al iubirii – și doi bărbați super hot, un medic și un ofițer de armată.
Evident, acțiunea se centrează în continuare pe iubire, iar fazele de război trec în planul secundar al poveștii, însă avem parte și de câteva scene de suspans și acțiune consistentă care îi au ca protagoniști pe cei doi amorezi.

Filmul Locotenentul Otoman/The Ottoman Lieutenant este o poveste romantică emoționantă despre puterea feminină fără limite, despre curajul inspirațional al unei tinere care putea foarte ușor avea o viață fără pericole în vremuri foarte tulburi și complicate, mai ales pentru femei, despre misiunea personală care, odată descoperită, devine singurul motor de acțiune și viață, despre iubirea care dă aripi îndrăgostiților.

Am rămas pe retină cu imaginea în care Ismail îi spune lui Lillie să nu îi fie frică de final, iubirea și blândețea cu care îl îmbrățișează ea. O iubire atât de puternică ce avusese nevoie de doar câteva întâlniri pentru a se naște și pentru a se așeza neforțat între ei, doar fiindcă erau la fel, în ciuda religiei care îi despărțea.
Locotenentul Otoman este un film frumos de seară, de văzut în doi sau cu cineva drag pasionat de povești, indiferent de finalul lor. Ori chiar singur alături de un pahar cu vin. Enjoy! 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

  1. Am vazut filmul de curând. Mi-au placut foarte mult povestea, distributia, peisajele superbe si muzica.
    Multumesc pt recenzie. Ai reusit sa surprinzi esenta filmului foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*