Când am văzut vestea despre proiectul Doctor cu 4 lăbuțe mi-am zis că este musai să o dau mai departe, fiindcă mie mi s-a umplut sufletul de bucurie de lucrurile frumoase pe care urmează să le facă oamenii și câinii din echipa de Terapie și Activități Asistate de Animale, parte a Clubului Câinilor Utilitari. O cunosc de ceva vreme pe Alina și m-a mișcat mult povestea ei și a cățelușei sale Happy, urmăresc cu drag acțiunile pe care le desfășoară alături de colegele lor și mă gândesc că îi putem ajuta și noi donând din când în când prin mijloacele de aici. Uitați-vă un pic la poze și veți înțelege cât este de benefică pentru oamenii suferinzi acestă terapie.

Astăzi vă povestesc mai multe despre Doctor cu 4 lăbuțe, un poiect prin intermediul căruia 4 câini special antrenați, alături de handlerii lor din echipa de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale, vor desfășura programe și activităţi terapeutice pentru copii şi adolescenţi care suferă de afecţiuni oncologice sau dizabilităţi (fizice, motorii şi vizuale), Sindrom Down, Tulburări de Spectru Autist şi pentru vârstnici, beneficiari ai organizațiilor: Asociația Help Autism, Asociația Învingem Autismul, Asociația MAGICAMP, Asociația Down Plus și Asociația Creștină Sfântul Alexandru și Sfântul Nicolae.

Doctor cu 4 lăbuțe se desfăşoară pe o perioadă de 6 luni şi are o valoare totală de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezintă contribuţia Fundaţiei Orange. Proiectul este finanţat în cadrul concursului „Susţine un ONG!” ediția 2017, prin care Fundaţia Orange oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România.

Iniţiat şi coordonat de Raluca Niță, angajat Orange, proiectul își propune să ofere activități terapeutice asistate de animale pentru 250 de copii și vârstnici.

Cei 4 câini de Terapie si Activități Asistate de Animale sunt selectați, instruiți și pregătiți în mod special, dresajul specific având o durată de doi – trei ani. Ei nu acționează individual, ci doar împreună cu instructorul canin. Din proiect fac parte un Border Collie – Happy, un Golden Retriever – Maya, un Golden Retriever – Happy și un cățel de rasă mixtă – Gigica.

Doctor cu 4 lăbuțe este proiectul care aduce fericire în ochii celor care se vor bucura de cățeii noștri, iar noi suntem încântați că juriul ‘Susține un ONG!’ a crezut în proiectul nostru, iar cu ajutorul acestei finanțări vom putea să contribuim la terapia a 250 de copii și vârstnici!”, a spus Luciana Manole, coordonatorul departamentului de Terapie și Activități Asistate de Animale.

Terapia Asistată de Animale este o terapie complementară cu ajutorul căreia se obțin de multe ori rezultate acolo unde motivația sau dorința de a trece peste obstacole s-a pierdut din cauza suferinței sau a efortului. Terapia și activitățile asistate de animale aduc beneficii de ordin fizic, psihic și social în viața persoanelor aflate în suferință: îmbunătățirea tonusului, a condiției fizice și a coordonării, diminuarea depresiei și a nervozității, reducerea sentimentelor de singurătate și izolare.

Proiectul câștigător al concursului ‘Susține un ONG!’ a fost ales de către un comitet de selecţie format din: Andreea Giuclea – jurnalist Decât o Revistă , Horia Brenciu – cântăreț, entertainer și prezentator TV HB Media Entertainment, Mihai Dobrovolschi– fondator Radio Guerrilla , Cristian Pațachia-Sultănoiu – Development & Innovation Manager Orange România și Amalia Fodor – Director Executiv Fundaţia Orange.

Despre Asociația Clubul Câinilor Utilitari

Asociația Clubul Câinilor Utilitari este o organizație non-profit, care se implică în formarea de echipe om-câine de terapie și în activități de căutare și salvare. Asociația dezvoltă proiecte menite să îi ajute pe copiii cu diferite afecțiuni fizice sau emoționale. Pe langa acestea, se implică activ în proiecte educaționale, cu ajutorul cărora copiii învață cum să interacționeze corect cu animalele și cum să le respecte.

Asociația Clubul Câinilor Utilitari are un departament de “căutare și salvare” care se pregătește constant pentru a interveni în caz de calamități naturale. Mai multe informații găsiți accesând www.terapiecuanimale.ro și www.caini-utilitari.ro.

 

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

  1. Sunt Anisoara, am 45 angajați, dorim din suflet atât eu cât și angajații mei, sa participam cu cei 2% impozit pe salariu, cauzei unor oameni minunați care lupta pentru binele copiilor, al celor care au nevoie de acest ajutor.
    Va rog, aștept formularul pentru a putea fi completat și transmis către dumneavoastră .
    Mulțumesc,
    Spor la treaba, și multe succese in continuare !
    Va urmăresc cu interes !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*