”M-am „trezit” într-o prăpastie în 2009 când Mălin a fost diagnosticat cu tulburări de spectru autist. Uitându-mă în urmă îmi dau seama că am decis să urc, să mă agăț de situații și de întâlniri, să-i trag și pe alții după mine, să trăiesc cea mai intensă perioadă din viața mea. 7 ani de Help Autism. A fost un urcuș presărat cu multe reușite: 5 centre de terapie deschise, multe premii, recunoaștere și recunoștință. Dintre toate, cele mai prețioase realizări rămân: un alt destin pentru fiul meu, o altă copilărie pentru alți 500 de copii pe care i-am ghidat în drumul terapeutic.”, este povestea Danielei Bololoi, fondatoarea Asociației Help Autism.

Așa a luat naștere Help Autism acest loc magic creat pentru copiii care suferă de autism și pentru sprijinul părinților lor care, în fața unui asemenea scenariu, au nevoie și ei de ajutor. Asociația are în prezent deschise 5 centre de terapie în București și unul în Suceava în care profesioniști lucrează zi de zi cu zeci de copiii care suferă de tulburări cu spectru autist.

Mai jos este un clip făcut de oamenii de la Help Autism pe care vă invit să îl vedeți pentru a înțelege mai bine cum trăiesc copiii care suferă de această tulburare psihică și câtă nevoie au de ajutor de specialitate.

Anul acesta Asociația Help Autism a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru ”copiii speciali, pentru care copilăria se construiește oră cu oră”. 1 din 68 de copiii este diagnosticat în România cu autism, iar fără terapie, acești copii nu pot avea o viață măcar aproape de o normalitate a celorlalți. Uitați-vă și la clipul de mai jos și vă rog să alegeți să donați 2 euro lunar prin SMS la numărul 8844 scriind mesajul ”HELP” pentru recuperarea copiilor cu autism. Așa îi putem ajuta pe acești micuți să își privească părinții și prietenii în ochi.

În această perioadă, mai exact din luna septembrie, Daniela Bololoi și 7 dintre prietenii săi au pornit într-o frumoasă aventură și traversează Atlanticul pentru copiii Help Autism, cu velierul Andrew, și vor străbate 2700 de mile pentru 2700 de ore de terapie. Noi îi putem susține cu o donație AICI.

Atlantic Rally for Cruising (ARC) este competiția destinată concurenților pătimași, cuplurilor de navigatori, și de ce nu tuturor celor care doresc să-și depășească limitele, la bordurile ambarcațiunilor mari sau modeste, de racing sau cruising. Traversează Atlanticului împreună, dar trăiesc fiecare propria aventură.

Scriind informațiile de mai sus mi-am amintit de ziua în care am văzut prima dată un copil cu autism, într-un centru al Asociației SENTIRE Slatina, un ONG din orașul meu natal pe care îl și susțin fiindcă și acolo se lucrează cu copii cu tulburări psihice și mi-au dat lacrimile.
Vă rog să donăm prin SMS cu mesajul ”HELP” 2 euro lunar la numărul 8844 ca să ajutăm cât mai mulți copiii bolnavi de autism să beneficieze de terapie și, astfel, de șansa la o viață frumoasă. Vă mulțumesc!

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*