Serialul Umbre, produs de HBO România, se întoarce, după îndelungi așteptări, cu al doilea sezon, duminică 12 noiembrie. Relu, familia lui și clanurile mafiote se pregătesc de noi aventuri cu care să ne țină în suspans.

Dacă ați văzut sezonul 1 din Umbre, nu se poate să nu îl fi îndrăgit pe Relu (care în al doilea sezon arată mai masiv un picuț, se vede că a tras de fiare 🙂 ), taximetristul fără prea multă școală și foarte foarte dur, adică exact așa cum nu este în realitate Șerban Pavlu, care este un tip tare fain și prietenos, cu mult umor.

Dacă nu ați văzut primul sezon, acesta se găsește în întregime pe HBO GO și aveți timp până duminică să îl devorați. Primul sezon al serialului UMBRE a avut premiera în decembrie 2014 și s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului, devenind una dintre cele mai apreciate producții realizate la noi. Mie mi-a plăcut scenariul în primul rând, apoi interpretarea actorilor care toți, de la cel mai neexperimentat la cel mai cu experiență, își joacă foarte bine personajele, și, nu în ultimul rând ritmul în care se desfășoară și umorul negru.

Umbre este o dramă cu influențe de comedie neagră și ne spune, așadar, povestea lui Relu, un taximetrist care face bani ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere. Finalul primului sezon îl prezintă pe Relu făcând o înțelegere cu Toma – capul mafiei din Constanța – ca să-l lichideze pe Capitanu’. Surpriza apare, însă, când află că fiica sa Magda așteaptă un copil cu Teddy, fiul Capitanului.

Cel de-al doilea sezon al Umbre este scris în întregime de Bogdan Mirică, de ale cărui umor și zen m-am bucurat la fiecare vizionare de presă 🙂 și începe molcom cu o petrecere glam, cadre lungi, un ritm lent și replici tăioase. Dar, așa cum ne-a asigurat scenaristul, care semnează și regia producției, nu am văzut nimic în materie de acțiune în primul episod, adică lucrurile se vor încinge rău în sezonul 2 cu mai multă tensiune,  mai multă dramă, mai multe cascadorii, adică mai mult spectacol.

În serialul regizat de Bogdan Mirică ( premiat la Cannes pentru debutul în lungmetraj cu filmul Câini) și Igor Cobileanski, îi vom vedea pe actorii: Serban Pavlu, Maria Obretin, Andreea Vasile, Mădalina Craiu, Gabriel Huian, Sergiu Costache, Silvana Mihai, Danny Hurduc, Laurențiu Bănescu, Doru Ana, Dorel Vișan, Mihai Călin, Cașcaval Costel.

Sezonul 2 din Umbre va avea premiera în cele 19 țări care fac parte din HBO Europe și este bazat pe Small Time Gangster, un format creat de Boilermaker Burberry și licențiat de DRG Formats.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*