Două lucruri declar din start, înainte de a vă povesti experienţa mea cu injecţiile cu ozon: în primul rând nu mi-am propus să aduc informații medicale pentru că fiecare este dator să se documenteze singur, eu doar voi povesti ce am trăit eu; iar în al doilea, acesta nu este un advertorial, ci impresii sincere şi reale. Poate folosesc cuiva.

De exemplu, eu habar nu aveam că, pentru durerile de spate, poţi apela la injecţii cu ozon, până să aflu de la Răzvan Vintilescu – medic la Centrul de Excelenţă în Ozonoterapie Bucureşti – că mă poate ajuta cu suferinţa mea din ultimele săptămâni.

Am scris eu, aşadar, pe Facebook, unde mă mai vaiet din când în când, că am din nou dureri de coloană în perioada aceasta. De fapt, eu mă confrunt cu ele de vreo 6-7 ani, cu suişuri şi coborâşuri abrupte uneori, chiar dacă mai fac (nu zilnic) gimnastică şi fizioterapie o dată pe an.

Sunt atentă să nu stau în frig, fac pauze când merg mult, îmi corectez cât de mult pot poziţia la birou, fac masaj săptămânal, am făcut şi câteva şedinţe de Bowen la un moment dat. E drept că toate au ajutat și ajută, însă, din când în când, am aceste perioade cu dureri mai pronunţate.

De vreo lună, probabil pentru că este fix un an de la ultima şedinţă de fizio, au reapărut într-o formă supărătoare. Cu toate acestea, când am aflat de la domnul doctor despre terapia propusă, nu am dat buzna imediat la cabinetul său, ci m-am documentat un pic înainte. Am decis într-un final să încerc, să îmi fac curaj şi să suport şi înţepăturile. Ce ar fi putut să mi se întâmple?

Am ajuns Centrul de Excelenţă în Ozonoterapie Bucureşti şi, în prima fază, Răzvan Vintilescu, un om foarte deschis şi relaxat, mi-a explicat ce avea să se întâmple acolo, asta după ce mi-a cerut să-i vorbesc despre durerile mele: când au apărut, cum sunt, cât durează episoadele etc. Mi-a prezentat aparatul cu ozon, mi-a arătat acele sterile cu care avea să îmi injecteze ozon în muşchi şi mi-a povestit cum ajută această terapie la rezolvarea contracturilor musculare care dau dureri mari ale coloanei.

Tot el mi-a spus că, dacă problemele mele nu sunt generate numai de contracturile musculare de la poziţiile vicioase la care îmi supun corpul la birou, pe canapea, în timp ce dorm, ci am şi ceva probleme la vreun disc sau nerv, injecţiile cu ozon nu mă vor scăpa 100% de dureri. Mi-a plăcut tare mult modul în care vorbeşte şi faptul că nu promite vindecarea, ba chiar m-a informat că procedura trebuie reluată cu o regularitate pe care corpul şi simptomele mele o vor stabili.

Injecţiile se fac cu o seringă foarte mare, însă acul este fin. Am stat cuminte cam 10 minute în poziţia culcat pe burtă, în timp ce domnul doctor mi-a introdus de-a lungul coloanei ozonul din loc în loc. N-am să vă mint, însă eu și vorbesc din postura unei femei fricoase de injecţii, ustură un pic, dar sunt convinsă că unii dintre voi le veţi simţi mult mai uşor decât mine. Relaxarea musculară se produce aproape instant. Efectiv simţi cum ţi se decontractă tot spatele şi parcă se reaşază coloana, iar durerile se diminuează considerabil.

La 10 minute din momentul în care domnul doctor a terminat de injectat ozonul, în zonele toracică şi cervicală durerile au dispărut complet, iar în partea lombară s-au diminunat cam cu 50%. Cert este că seara acasă puteam să îmi rotesc capul şi bazinul fără nicio problemă, iar noaptea am dormit fără să mai simt vreo durere. A doua zi am avut doar o jenă în zona lombară, durerea de aici, cea mai chinuitoare din ultimele săptămâni, diminuându-se în proporţie de peste 80%. Drept care am zâmbit toată ziulica. Binele continuă şi azi, în a doua zi de la injecţii.

Evident că nu mi-am propus să devin dependentă și să exagerez cu aceste injecții, însă efectul lor, mai ales în criză, este unul pe care mă bucur că l-am descoperit. Sper să nu aveți nevoie de ele, dar, dacă vă lovesc durerile, injecțiile cu ozon sunt o alternativă rapidă la rezolvarea lor, iar domnul doctor Răzvan Vintilescu le face ușor.

Bucură-te de viață!
Ileana
DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

7 COMENTARII

 1. Buna ziua! Un număr de telefon unde pot lua legătura cu acel domn Doctor îmi puteți da? Am ajuns la capătul puterilor cu durerile lombare și aș dori să fac o programare ceva la dumnealui. Aștept e-mailul din partea dumneavoastră. O zi frumoasa să aveți!

 2. Buna ziua.Sotia are dureri la coloana si de un an si 5 luni face ozon.Durerile au disparut inca de la primele sedinte.Nu stim de ce dar dupa un an si 5 luni durerile au reaparut.O zi buna

 3. Buna ziua cine a mai facut ozonoterapia si cum se simpte eu snt la a 4 da nu prea vad nicio diferenza pentru hernie la a cata sedinta sunteti mai bine?

 4. Dragă Doamnă Ileana Andrei, eu am făcut injecți cu ozon, lombar și cervical în Roma la spitalul San Pedro de Prof Doctor Martinelli
  Mă simțeam enorm de bine după două, trei ședințe, și niciodată nu am făcut 10 ședințe, o dată pe săptămănă cum era normal să fac , lucram și nu aveam timp. Caut să fac niște infiltrați în coloană lombar și nu găsesc nicăieri în România. Unde am găsit nu face decăt rectal și subcutanat. Vă rog dați și mie o adresă, nr de telefon, unde ați făcut și dumneavoastră infiltrați cu ozon în coloană

 5. Buna. Simtiti beneficiile si pe termen lung? O prietena a apelat la ozonoterapie si se simte mai bine, dar am vrea sa stim daca in timp durerea o sa apara iar. Prietena mea e din Brasov, iar doamna doctor de la centru a fost foarte draguta si i-a explicat intreaga terapie. Daca este cineva interesat poate intra pe http://www.ozonoterapie.ro.
  Va multumesc!

  • Am simtit o perioada, dar eu stiu ca nu dureaza pe termen lung lung, ma rog trebuie definit si lungul asta. Nu am mai facut de ceva vreme, dar atunci m-au ajutat injectiile cu ozon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*