…adică plină de energie, puternică, liniştită şi cu mintea limpede (așa cred eu că te simți în India 🙂 ).

Sunt seri în care ajung la masaj cu nişte dureri de spate groaznice fiindcă stau mult timp la birou şi pentru că mă aşez mai tot timpul în poziţii foarte vicioase, inclusiv când mănânc sau când mă uit la vreun film.

Sunt seri în care ajung pe masa doamnei Gabi (să-i dea Dumnezeu sănătate şi putere) fără pic de energie pentru că fie nu am dormit bine, fie mă consum emotional şi psihic în vreo poveste de viaţă sau dau din resursele mele în relaţii pe care ar trebui să le închei. Într-un final o fac, însă cât încerc să fie bine eu mă consum foarte mult. En fin!

Sunt zile în care mă simt ca un balon pentru că beau multă apă şi am impresia că o mai reţin din când în când pe unde nu trebuie, sunt zile în care am pielea foarte uscată, deşi mă cremuiesc mereu după dușul de dimineață. Cumva, fix în acele zile, se nimereşte câte o întâlnire de masaj.

Masajul are o grămadă de beneficii despre care sunt sigură că aţi citit cu toţii, iar cei care nu aţi făcut-o, căutaţi să vedeţi. Masajul nu este doar de relaxare sau anticelulitic, şi, cu siguranţă, nu este o fiţă cum mai aud prin jur. Masajul este un instrument important pentru starea de bine generală, este un remediu pentru sănătatea trioului care ne face să funcţionăm trup, suflet şi minte.

Uite ieri, de exemplu: am ajuns la doamna Gabi care, fie vorba între noi, face mai mult decât masaj fiindcă are şi un soi de bioenergie sau ceva deoarece ia durerea cu mâna aşa. Nu râdeţi, are nişte mişcări pe care le tot studiez de un an de când o cunosc şi sunt convinsă că nu îmi face un simplu masaj.
Să nu credeţi că doamna Gabi are un salon de fiţe, nu este despre asta, ci despre energiile noastre care au făcut click din prima şi despre efectul vindicător pe care masajul ei îl are asupra mea.

Aşa. Ieri m-am întins ca o şopârlă pe masă, era uşor întuneric şi se auzea o muzică în surdină. Mă durea spatele, eram obosită şi un pic încărcată. Doamna Gabi şi-a început ritualul. Şi are un stil!! se duce exact pe durere şi o ia cu mâna, apoi îmi apasă nişte puncte despre care nici nu am ştiut că există în corpul meu până să o cunosc pe ea. Ştiţi, noi nu avem doar sânge şi limfă care curg prin corp, ci şi energie care trece prin nişte puncte, multe puncte. Când locurile acelea invizibile, dar palpabile, se blocheză din diverse motive, apar nasoalele: boală, letargie, nervi. Doamna Gabi mai reglează şi pe acolo nişte treburi, fiindcă face o combinaţie grozavă de masaj cum v-am povestit mai sus.
Masajul continuă cu anticeluliticul ucigător prin presiune fermă şi este finalizat cu masajul feţei şi al capului, ca să nu plec uricioasă pe ea că m-au durut şuncile.

Aşadar, de vreo câţiva ani buni fac masaj de 2 ori pe săptămână fiindcă mă simt ca Chuck Norris în India.  Iar de când am cunoscut-o pe doamna Gabi odată cu masaj fac şi un soi de healing, de fiecare dată. Într-o zi mi-a atins un punct şi m-a lovit plânsul. A fost o descărcare după care am dormit legat vreo 9 ore. Cam aşa e la ea, cu dintr-astea care par ireale, dar au un efect minunat.

La ce mă ajută masajul bisăptămânal, mai pe concret aşa.
*mă echilibrează şi mă energizează;

*mă relaxează, fiind şi o formă de meditaţie pe pasajele de relaxare în care aproape că adorm;
*dorm mai bine noaptea;
*se simte o subţiere a corpului după fiecare şedinţă, pentru că se reduce retenţia de apă;
*îmi face pielea mai fermă şi mai elastic;
*îmi alină durerile de spate;
*îmi dă o stare de bine de simt că aş putea escalada Piatra Craiului. 🙂
Masajul este unul dintre lucrurile pe care le fac pentru mine cu sfinţenie, ceea ce vă recomand tuturor.

Bucură-te de viață!
Ileana
DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

9 COMENTARII

  1. Ileana draga, m-ai facut sa-mi doresc cu ardoare sa-mi reincep sedintele de masaj! Vreau si eu o doamna Gabi ca a ta!!!!! Am avut o d-na Angela , acum vreo 10 ani, care m-a ajutat sa-mi revin dupa sarcina, la care ma duceam de la 7.30 (pentru ca in rest era foarte ocupata)si nu era doar masaj ci si psihoterapie?. Dupa ea, am trecut prin mainile a multor “maseuze” … insa ii duc dorul…

    • Lucreaza (oamenii 🙂 )pe langa Primaria Sectorului 1. Daca poti ajunge scrie-mi un mail ceva ca sa iti dau datele, nu le-as pune chiar aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*