Ediția din acest an a eXplore festival #12 – Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival se va desfășura la Teatrul Național “I.L.Caragiale” București, Muzeul Național de Artă al României, Muzeul Literaturii Române și WASP – Working Art Space & Production, între 24 septembrie și 14 octombrie 2017, iar evenimente speciale ale festivalului vor urma în perioada octombrie – noiembrie 2017 şi în oraşele Iaşi şi Arad.

Sergiu Matiș, cunoscut artist român ce performează la Berlin, prezintă azi, 25 septembrie 2017, ora 19:00 la TNB, Sala Atelier “Neverendings”, un spectacol ce punctează importanța Revoluției Bolșevice din octombrie 1917. Spectacolul nu sărbătorește nici victoria, nici eșecul revoluției, ci e doar o platformă pentru a reflecta asupra imposibilității de a spera la o lume mai bună în timpul prezent.

Conceput ca o platformă de reflecţie şi dezbatere artistică a celor mai recente problematici şi direcţii contemporane, eXplore festival este recunoscut ca un festival inovator, care prezintă publicului din România unii dintre cei mai importanţi creatori internaţionali ai momentului – repere coregrafice pentru dansul contemporan, dar şi artişti care propun formate transdisciplinare.

Cu fiecare ediţie organizată, festivalul îşi propune să contribuie la promovarea dansului şi performance-ului contemporan în rândul publicului larg, având un rol major în ultimii 12 ani în dezvoltarea unui dialog între creatori şi publicul acestora. Totodată, eXplore festival stimulează şi susţine creaţia tinerilor artişti din domeniu, prin activităţi de producţie, prezentare, workshop-uri, dezbateri, conferinţe, şi filme de dans.

Ediția din acest an se bucură de prezența la București (pentru a treia oară în cadrul festivalului) a companiei belgiene Ultima Vez. Spectacolul conceput de Wim Vandekeybus “In Spite of Wishing and Wanting” va fi prezentat miercuri, 27 septembrie 2017, de la ora 20:00 la Teatrul Național “I.L. Caragiale”, Sala Studio.

Vedeţi că mai sunt bilete la spectacolul lui Sergiu Matiș din această seară de la Teatrul Naţional.

Programul complet al eXplore festival 2017 se află aici, iar biletele se pot achiziționa online, prin rețelele www.eventbook.ro și www.mystage.ro dar și de la casa de bilete a TNB.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*