Tendințe, tendințe, tendințe. Trăim într-o lume a marilor tendințe și a sfaturilor venite din partea ”specialiștilor”, apăruți ca ciupercile după ploaie, în mai toate domeniile vieții. Apropo, am început să am alergie la cuvântul ”consilier”. En fin, nu despre asta este vorba astăzi. Ce să mănânci ca să fii sănătos tun și plin de energie, cum să te îmbraci ca să fii în pas cu moda, ce să scrii pe Facebook ca să ai vizibilitate și să te vinzi bine, în ce poziții să faci sex ca să atingi orgasme multiple, ce sport să practici ca să fii fit. Pe bune? Mănânc conștient și cu măsură, nu mai merg la sală de când aproape mi-am rupt piciorul, dar asta nu înseamnă că nu fac mișcare fizică, fac sex cum îmi place și nu, nu sunt deloc în pas cu moda. There I go, total neinteresantă.

Ceea ce mă nedumirește este cum, într-o eră a ”trezirii”, așa cum i se mai spune momentului actual în care trăim, există oameni care chiar mai cred ce le spun alții și iau de bun tot ce citesc prin reviste chinuindu-se să se alinieze, să fie în tendințe, să livreze societății mesajul că ei sunt acolo și trebuie observați. Ba mai mult, mă întâlnesc – ce-i drept din ce în ce mai rar căci s-a făcut cumva curățenie în jurul meu – cu persoane pentru care nu exiști dacă nu ești la curent cu toate tendințele, care te judecă după pantofi, geantă și după restaurantele în care mănânci. Oameni pentru care eu și alți oameni ca mine cărora ne pasă cât negrul sub unghie de tendințe suntem în urma timpurilor, nu suntem cool și hip. Ok, ok.

Sunt o persoană care crede în autoeducație, în a alege din marea de propuneri ceva ce este potrivit pentru mine, nu ceea ce îmi spun alții că este ”must have”. Îmi place să cercetez, să caut materiale de informare pe subiecte care mă preocupă la un moment dat, să le filtrez prin mintea și nevoile mele, să încerc, să testez, să arunc la gunoi dacă nu mi-e bun.

Cred cu tărie în puterea fiecăruia de a căuta informații, de a citi, de a se dezvolta singur, de a căuta răspunsuri pentru el/ea, nu unele universal valabile. Om veni toți din Adam și Eva, sau, mă rog, din maimuță, dar intelectul și nevoile sunt personale și diferite. Și nu, nu mai cred în aceste sfaturi și tendințe pe care ni le bagă pe gât societatea modernă, prin toate mijloacele mass-media.

Stăteam deunăzi la metrou privind așa în gol, când mi-a apărut în fața ochilor titlul unei reclame: ”Tendințe culinare”. Ok, avem tendințe în modă, în sex, în social media, în ce mașină ne alegem, în cinematografie, în teatru, în sport, în destinațiile în care călătorim, dar chiar și în ceea ce mâncăm trebuie să existe tendințe? Păi mie îmi place mămăliga cu brânză și mănânc desertul înainte de masă, dacă e. E grav?

Bucură-te de viață!
Ileana

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

  1. […] Timp de preparare a peştelui, cu tot cu spălat (eu îl cumpăr eviscerat) – 30 de minute maxim folosind cuptorul electric. Timp de preparare a salatei (se produce cât timp peştele este la cuptor) – 20 de minute. De unde, matematic, dar şi faptic, tragem concluzia că în maxim 30 de minute putem să savurăm o îmbinare perfectă de gusturi şi mirosuri. Cu apă plată sau un roze sec, rece. Poate nu este corect ce spun, însă la mine merge. De fapt, orice îmi place şi mă face să mă simt bine, merge, chiar dacă nu este în tendinţe. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*