Reţetă pentru peşte liniştit pe foaie cu salată energizantă nu prea există :-). Iar asta pentru că este o combinaţie care m-a “lovit” într-un moment de inspiraţie maximă, când mă încerca o foame de nedescris şi nu aveam energie de chestiuni elaborate în bucătărie. Este o combinaţie de preparate care se completează reciproc, foarte sexy şi extrem de uşor de făcut.

Timp de preparare a peştelui, cu tot cu spălat (eu îl cumpăr eviscerat) – 30 de minute maxim folosind cuptorul electric.
Timp de preparare a salatei (se produce cât timp peştele este la cuptor) – 20 de minute.
De unde, matematic, dar şi faptic, tragem concluzia că în maxim 30 de minute putem să savurăm o îmbinare perfectă de gusturi şi mirosuri. Cu apă plată sau un roze sec, rece. Poate nu este corect ce spun, însă la mine merge. De fapt, orice îmi place şi mă face să mă simt bine, merge, chiar dacă nu este în tendinţe.


Peştele, întreg, poate să fie biban de mare sau doradă. Cred că iese bine şi file, nu am încercat încă. În imaginea de mai sus este biban de mare, care se pune cu delicateţe pe hârtia de copt să se liniştească, uns cu un picuţ de ulei de măsline, pudrat cu ierburi de care vă doriţi, sare şi înfrumuseţat cu usturoi. Mult usturoi să fie.
Se acoperă apoi cu hârtia de copt pe care puteţi să o fixaţi cu scobitori (am descoperit şmecheria asta 🙂 ), pentru că peştele nu are cum să se mai supere că îl împungeţi în coaste. Se pune în cuptorul încins şi se coace 15-20 de minute la 180 de grade.

Între timp voi nu staţi. Pe acrodurile muzicii voastre care sper că se aude în surdină în timp ce gătiţi – e mai fun aşa – preparaţi salata energizantă. Îmi pare rău, nu pot să vă indic exact cantitaţile, fiindcă vă încurajez să exploraţi. Şi nici nu le ştiu, ca să fiu sinceră, eu de fiecare data o fac altfel.

Aveţi nevoie de următoarele: broccoli, ciuperci Champignon, roşii cherry, pătrunjel. Se toacă toate după bunul plac, mai mari sau mai micuţe, se asezonează cu ulei de măsline, sare, zeamă de lamâie şi o ploaie generoasă de seminţe de susan. Da, da, sunt crude toate, dar dacă nu puteţi cu ele aşa, mă gândesc că ciupercile şi broccoli merg un pic trase la tigaie, scufundate într-o apă colocotită sau gătite câteva minute la aburi.
Iaca, un prânz sau cină fără bătaie de cap! Enjoy! 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

3 COMENTARII

  1. 2-3 observatii si o intrebare:
    1. Pro – la o asa combinatie sexy nu putea lipsi usturoi-afrodisiac 🙂
    2. Contra: bre, ce salata e fara ceapa?
    3. La fix: merge rosé sec 🙂
    yam-yam

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*