Cineva mi-a spus o chestie interesantă la un moment dat, însă eram prea necoaptă să o pricep atunci. Acum, la anii ăștia de bătrânețe spirituală (mda, vezi să nu, mai am mult până acolo) am preluat vorba asta și nu numai că mi-am făcut un soi de mantră din ea, dar am observat că funcționează dacă înțelegi ce este în spatele ei.
Zice așa: ”un om are atâta putere asupra ta câtă îi dai tu”, iar în spatele acestor cuvinte și a ceea ce înseamnă ele de fapt ești tu împreună cu nevrozele tale, nesiguranțele tale, slăbiciunile tale, ideile și principiile tale, rătăcirile tale, siguranța ta, valorile tale. Tu cu totul.

Știu, pare greu de crezut însă exact așa funcționează. Oamenii au putere asupra noastră și în sens pozitiv și în sens negativ, atunci când îi lăsăm, atât cât îi lăsăm. Pe pozitiv când ne deschidem și primim, pe negativ când suntem rătăciți și le cedăm puterea noastră interioară. Nu știu dacă are sens pentru mulți ce scriu eu aici, însă la mine așa funcționează.

Un om nu te poate face să te simți nesigur pe tine, dacă tu te simți deja bine cu tine, ți-ai acceptat minusurile și lucrezi cu ele și, deopotrivă, ți-ai înțeles plusurile și le dezvolți.

Un om nu te poate face să îți încalci principiile, valorile și credințele atunci când tu ești sigur pe ele și fidel lor. Și, chiar dacă te abați, din diverse motive, de la unele dintre acestea (suntem oameni, la naiba!), te redresezi rapid și te reîntorci la ele. Adică la o parte din tine.

Un om nu poate profita de vulnerabilitatea ta, dacă tu nu privești vulnerabilitatea ta din anumite momente ca pe o slăbiciune, ci ca pe un episod trecător. Este în regulă să fim și slabi uneori, face parte din natura umană.

Un om nu te poate manipula, dacă tu știi cine ești și stai drept în fața oricui.
Un om nu te poate jigni decât dacă dai putere cuvintelor sale mărunte asupra ta. Și lista poate continua.

Bucură-te de viață!
Ileana
DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*