Când te duci fără așteptări și checklist de bifat la un eveniment nu poate fi decât cu #goodvibes. Când mergi fără presiunea de a face networking că, dacă nu, sigur te simți ca un looser după aia, când mergi ca cine ești de fapt, doar un blogger care scrie despre ce-i place și nu o face mereu pentru bani, când ești interesat de noutăți și informații, nu are cum să fie decât bine. Eu nu sunt un om cu state vechi la Webstock, dar, de câte ori am fost, am apreciat rigoarea și atenția sporită la detalii ale organizatorilor.

Din punct de vedere al organizării unei conferințe care se vrea cea mai mare de social media din România, lucrurile stau bine la Webstock. Un mic minus ar fi pentru loc ce ar trebui schimbat, după părerea mea, mai ales că Webstock a crescut foarte mult continuând să se promoveze și ca eveniment de networking. Ei bine, pe lângă faptul că nu prea intri cu ușurință în găștile deja formate care vin acolo, să zicem că ești totuși un animal social – not my case – și, în pauzele dintre panneluri, te duci să te prezinți oamenilor sau să faci selfie cu ”celebritățile” cum am văzut că se poartă. Nu ai loc, pur și simplu te calci în picioare în încercarea de a te împrieteni cu oamenii.

În pauze am văzut, totuși, câțiva cunoscuți, cu unii am vorbit, cu alții nu, am observat multe activări faine, cafea foarte bună și am mâncat prăjituri foarte dulci. Și, tot în pauze, pentru prima dată, nu am mai dat mereu cu nasul de bloggerii sau speakerii care se consideră guru și deasupra tuturor, ci de oameni faini cu care chiar am schimbat măcar un salut. Ne omoară condescendența asta, pe bune! În toate domeniile de activitate. Când, de fapt, atunci când devenim buni într-un domeniu, am putea să le fim cumva mentori și celorlalți.

Pannelurile inspiraționale de dimineață au fost cele mai faine pentru mine la Webstock 2017 și le-am urmărit cu mare interes. Aș fi vrut, sincer, să fie mai mult spațiu pentru Q&A, dar așa au fost gândite de organizatori. Sper să mai schimbe la anul treaba asta. Au fost moderate de Cristina Bazavan (foarte bine din punctul meu de vedere) și de Cristian China-Birta, alias Chinezu’, în stilu-i caracteristic, adică amuzant, ușor arogant și fără bullshit.

Mi-au plăcut în mod deosebit ca prezență și discurs: Alex Gâlmeanu – un fotograf celebru deja în România și în online și Marius Manole – primul actor de care m-am îndrăgostit eu artistic în urmă cu ceva vreme. Amândoi vorbesc cu multă pasiune și modestie despre munca lor pe care se simte că o fac pentru mai mult decât să câștige bani. Pe Marius îl știam ca vorbitor, Alex a fost o surpriză super plăcută.
Lucian Mîndruță mi s-a părut prea zeflemitor pentru mediul în care se afla – mai ales că vorbea și unor tineri la început de drum în social media – dar povestea lui este faină și este o inspirație mai ales pentru virajul către o altă direcție, la aproape de 50 de ani. Matei Dima (alias BRomania) pare un băiat fain, dar nu prea și-a găsit el cuvintele să răspundă la întrebările Cristinei. Oricum este de admirat pentru ce a reușit în materie de divertisment și pentru că mereu caută idei să se dezvolte.

În partea a doua a motivaționalelor cu oameni care au realizat lucruri faine m-au impresionat Claudiu Butacu cu povestea lui despre EFdeN, Ionuț Budișteanu pentru cât este de concentrat pe munca lui și, cel mai mult, echipa de social media a Mapn. Geniali oamenii! Alin Preda, seful biroului de comunicare al MAPN a povestit începuturile comunicării în online ale ministerului, când, mergând cu o prezentare la superiorii săi pentru aprobare, i s-a spus că a pus din greșeală un diez înainte de Mapn. Nu prea înțelegeau ei cum stătea treaba cu hashtagurile. 🙂

Am încercat să rămân și la pannelurile următoare, dar m-a lăsat un pic răbdarea, plus că, să-mi fie cu iertare, aș vrea să văd și eu la conferințele astea prezentări mai cu substanță, mai pe concret așa și fără presupuneri că oamenii din sală nu ar ști și nu ar face. Fiindcă sunt de părere că un astfel de eveniment de anvergură ar trebui să aibă cumva un rol educativ mai pronunțat. E doar opinia mea, evident.
Mi-a plăcut destul de mult Șelly, un vlogger în vogă din Craiova (parcă) foarte matur, isteț și orientat către bussiness cu vlogul său, la 16 ani, când alții toacă banii părinților. Cam atâta a fost anul acesta pentru mine, sper să ajung și la anul.

A fost frumos la Webstock 2017, a zecea ediție, m-am simțit foarte bine și am primit tricou cu #storyteller. Felicitări Cristian Manafu & Evensys!

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*