Viața îmi permite, în sfârșit, să scriu mai multe despre cursul de social media pe care Monica Jitariuc îl ține la Dalles Go și pe care l-am urmat în această vară. Poate vă inspiră și pe voi, cei care doriți să vă dezvoltați pe această parte, fie că o faceți pentru sine ori pentru că vreți să creșteți un business și clar aveți nevoie de social media.

Social media reprezintă un puternic instrument pentru promovare, marketing și vânzări, după cum bine observăm în ultimii ani. Iar Facebook, Instagram, Linkedin, YouTube, Pintrest nu mai sunt de multă vreme niște platforme în care doar ne etalăm viețile personale, ci locuri virtuale accesate de milioane de oameni unde putem crea vizibilitate pentru proiecte care aduc schimbare în lumea noastră, pentru demersuri cu impact social ori pentru a crește un brand personal și/sau un business.

Mărturisesc că îmi doream de ceva vreme să urmez cursul Monicăi Jitariuc, deoarece mi se părea mie, de la distanță, că are o energie aparte și că am multe de învățat de la ea în materie de social media. Când s-au aliniat astrele, deși era o perioadă foarte grea pentru mine, m-am angajat în acest proces de învățare și nu am dat înapoi de la teme și provocări. A meritat din plin efortul.

Profesorul cu experiență, foarte deschis și inspirațional

Monica Jitariuc este un profesionist cu o experiență de peste 15 ani în comunicare și social media, care este la curent în permanență cu noutățile și direcțiile în social media. Am urmărit-o ca speaker la diverse conferințe și i-am admirat mult entuziasmul și energia. Le aduce pe amândouă și în modul de predare alături de toate cunoștințele pe care le împarte cu generozitate. Este o profesoară exigentă, dar foarte flexibilă și are un simț al umorului care îi face cursul și mai atrăgător. 

Am apreciat la ea, de asemenea, felul în care și-a structurat cursul și prezentările, promptitudinea cu care răspunde întrebărilor fie că sunt adresate la curs sau pe grupul de pe Facebook, unde împarte o grămadă de resurse și cum ne motiva neobosită, în fiecare zi, să citim noutățile din social media.
Pe lângă cunoștințele teoretice și practice, am învățat de la Monica să îmi pun întrebarea, atunci când postez ceva pe Facebook, pe Instagram, pe Likedin, oriunde, de ce o fac, ce vreau să transmit, ce valoare aduc, dar și ce obiective am în demersul meu.

Structura cursului, informații și resurse

Cursul de social media de la Dalles Go durează 3 luni și are o programă foarte stufoasă pe care am parcurs-o în întâlnirile săptămânale de câte 3-4 ore. Modulele oferă informații despre conținutul online, care trebuie adaptat fiecărei platforme, strategie editorială, publicitate pe Facebook și Instagram, gestionarea crizelor în social media, studii de caz și exerciții practice. Pentru acasă am primit multe materiale de studiu online și teme care pe unii dintre noi știu că ne-au cam scos din zona de confort.

În cele 12 săptămâni de curs, Monica are și invitați diverși, de la care am aflat informații valoroase despre marketing online, campanii, aspecte juridice sau care, pur și simplu, sunt inspiraționali prin ceea ce fac. Așa am cunoscut-o pe Eli Neicuț, unul dintre foștii cursanți de la Dalles Go, acum vlogger de fapte bune, care povestește despre voluntariat pe Eli Vorbește. Mai nou, ea s-a angajat alături de comunitatea pe care a creat-o în jurul ei să ridice o căsuță pentru Alexandra și cei 6 copii ai săi. Povestea este aici.

Oamenii faini pe care i-am cunoscut și atmosfera cursului

Am urmat cursul de social media alături de peste 30 de colegi, într-o atmosferă foarte prietenoasă, cu energie și glume bune. Ce oameni faini am întâlnit! Aici i-am cunoscut pe Izabela Pănescu, Ovidiu Mureșanu și Laura Lazăr pe care îi știam de pe Facebook și de care mi-a plăcut și dincolo de imaginea din online. Aici le-am întâlnit, mi-au rămas la suflet și sper să ținem legătura în continuare pe Mirela, pe Florentina, pe Sânziana cea minunată care se ocupă de imaginea Fundației Bucuria Darului din Brașov și pe alții cu care am stat de vorbă mai mult sau mai puțin.

Am plecat cu multe informații și know-how de la cursul de social media susținut de Monica Jitariuc. Pe unele am avut deja ocazia să le folosesc, restul urmează. Mi se pare foarte important să urmezi astfel de cursuri, care în primul rând îți mai deschid mintea și care te ajută profesional să fii în pas cu mersul vremurilor. Vă recomand acest curs pentru tot ceea ce am scris mai sus, dar și pentru câte veți descoperi voi în această călătorie! 🙂

(Aici aveți detalii despre curs.)

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*