“Alege cu inima, “gândeşte” cu inima, tu ştii ce să faci, ascultă-ţi inima!”, de sute de ori am auzit asta până acum. Dar în ultima perioadă mie îmi cam dă cu virgulă un pic treaba asta cu ascultatul inimii fără nicio îndoială şi parcă n-aş mai crede că ea ştie cel mai bine în toate cazurile.
Sunt de părere, mai nou, şi în timp ce scriu mi se pare ciudat că nu am înţeles asta mai devreme, că inima mai şi derapează uneori. Şi atunci poate este bine, chiar şi când vorbim despre treburi ale sufletului, să mai ascultăm şi de minte.

Astăzi m-a plezit râsul, uneori parcă nici n-aş avea vârsta şi maturitatea cu care mă laud. Am simţit eu să fac un gest şi am decis să ignor cu graţie vocea aia din capul meu care îmi tot spunea “potoleşte-te, nu ai nicio treabă acolo!”. Mi-am ascultat inima care, în definitiv, este un muşchi, şi uite cum era să cad de pe scaun. 🙂 Nu a fost prima dată anul ăsta, semn că trebuie să învăţ odată lecţia.

Aş zice acum că, în ciuda a ceea ce auzim tot mai des în jurul nostru, sunt cazuri în viaţa asta şi momente în care, spre binele personal, trebuie să ne ascultăm raţiunea. Că există decizii în  luarea cărora analiza informaţiilor deţinute şi experienţele anterioare similare ar trebui să vină înaintea inimii şi bătăilor ei exaltate, chiar şi când este vorba despre iubire. Că un plan şi un obiectiv concret elaborate de minte funcţionează mai bine uneori decât saltul nesăbuit al inimii care poate tânjeşte după ceva.

Ştiu, iubirea se simte, nu se analizează şi aşa este. Până la un punct, însă, când, în loc să ne aruncăm cu capul înainte poate ar fi mai bine să ne dăm un pas înapoi şi să lăsăm raţiunea să ia frâiele. Fiindcă, alegând mereu să ne urmăm inima, mai şi riscăm, pe bune vă zic. Inima nu ştie când să se oprească, nu cunoaşte limite, ea doreşte doar să îşi hrănească dorinţele. Nu întotdeauna, nu la orice decizie, nu în orice gest pe care vrem să îl facem, dar măcar din când în când, este bine să ne mai lăsăm şi mintea să ne ghideze.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*