În noul calendar Pirelli celebrul fotograf german Peter Lindbergh și-a propus să surprindă esența femeii care nu este perfecțiunea, ci naturalețea și relaxarea. ”Un strigăt împotriva terorii perfecțiunii”, cam așa a rezumat el mesajul mult mai elaborat pe care își dorește să îl transmită cu fotografiile sale. Mi-a plăcut mult ideea lui, pe care o pune admirabil în practică folosind imaginea unor actrițe celebre nemachiate. Ok, unele ușor botoxate, dar na, asta este, mesajul contează!

Într-adevăr, nu trebuie să fim perfecte, însă este de preferat pentru toată lumea să fim slabe, tonifiate, cu părul mereu coafat, cu unghiile impecabile, îmbrăcate cât mai cool și, neapărat, cu brandul la vedere. Societatea, cel puțin în România, pune, direct sau mai discret, presiune pe orice femeie să arate impecabil în orice împrejurare s-ar afla. Slavă cerului, măcar am mai scăpat de propovăduirea modelului de femeie subnutrită prin prezentările de modă și revistele de fashion. Zilele acestea, a început să fie permis un pic de carne pe oase. Dar, atenție!, ferească sfântul de vreun colăcel pe undeva căci ai ieșit din tiparele femeii perfecte.

În revistele pentru femei vedem destul de rar pe copertă sau în imaginile din cuprinsul acestora femei celebre nemachiate, cu un look cât mai natural și relaxat. Ori acestea sunt modele pentru multe fetițe și tinere femei. Ce ar putea să înțeleagă ele altceva decât că standardul de frumusețe feminină impune aspectul exterior perfect ? Tot în acest gen de reviste descoperim des anumite doamne cunoscute cărora li se mai vede câte un fir de celulită pe plajă și de asta sunt luate în râs de editorii tabloidelor prin comentarii acide.

Doamne ferește, nu spun că a avea celulită sau a ieși nespălată pe păr și nepieptănată din casă înseamnă să fii cool și relaxată, însă mie mi se pare că această presiune și tipar al femeii perfecte ”tânără, slabă, super aranjată tot timpul” există încă destul de pregnant în România. Nu suntem toate tinere și perfecte. Și eu nu cred că asta este într-adevăr esența femeii! Din păcate pentru unii, din fericire pentru noi și alții, unele dintre noi suntem mature și imperfecte. Că așa suntem!

Marșăm foarte mult pe autenticitate și pe naturalețe, este la modă să declarăm cu putere că ceea ce este în interiorul fiecăruia contează, de fapt, în orice fel relație. Că esența unei persoane este un sine autentic, frumos, natural. Însă, câți dintre noi căutăm să vedem, chiar de la început, dincolo de aparențe? Dincolo de machiaj, de hainele scumpe, de imaginea fizică perfectă? Sau de lipsa lor? Câți dintre noi suntem interesați să surprindem esența omului pe care îl cunoaștem într-un anumit moment, trecând cu ușurință de imperfecțiunile sale exterioare sau de neîncadrarea în anumite “standarde” ale societății?

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*