Avem o relație ocazională, mărturisesc, dar, când avem, se lasă cu orgasm…culinar. Boy, do I love ouă?!
Prieteni, da, mănânc din când în când un ou-două și le combin în cele mai variate feluri. Vă rețin atenția cu 5 minuturi și mă scuz anticipat pentru poze, căci nu despre asta este vorba și nici nu sunt blogger culinar să fac totul ca la carte. Așa că, tot ce ne rămâne este să ne dați like pentru combinații (sau nu) și să le încercați, dacă vă plac ouăle, evident. Here we go!

Ouă cu ciuperci și salată energizantă

Ouă cu ciuperci și salată energizantă

Foarte rapid de preparat, sățios și energizant, acest minut presupune să aveți în frigider următoarele:
-ouă;
-ingredientele pentru salata energizantă despre care povestesc în combinația de aici, ar fi: broccoli, roșii cherry, pătrunjel, căci scoatem ciupercile, ca să nu ne repetăm;
-ciuperci (eu de obicei folosesc Champignon);
-brânză de capră (opțional).
Eu pregătesc ouăle ochi în tigaia de teflon, fără pic de ulei și mi se par gustoase, chiar dacă ani de zile le-am mâncat prăjite în ulei Voi le faceți cum vă plac.
Ciupercile se pregătesc musai la grătar, sau tot în tigaia de teflon. Salata se produce imediat, se aruncă toate pe farfurie și avem un fel de mâncare bun, chiar dacă nu ne-am omorât ore întregi în bucătărie.

Ouă cu salsa

Ouă cu salsa

Pentru această bucurie aveți nevoie de:
-o lipie
-ouă de care vă plac, pot fi și de prepeliță dar să puneți mai multe;
-ciuperci sau zucchini (eu prefer cu dintr-aștia căci dau nota aia dulce);
-salsa făcută cu mânuțele voastre din: roșii, ardei roșu (mai pun eu), ceapă roșie, un grăunțe de usturoi, praf de chilli cât vă lasă papilele gustative;
-brânză de capră sau parmezan (opțional).
Lipia se unge cu ulei de măsline, se așază un strat generos de salsa, un strat la fel de generos ca primul de dovlecei ( sau ciuperci) trași la tigaie 2 minute sau pregătiți la grătar, se pun ouăle ochi și se presară brânză de capră sau parmezan după suflet.

Lipie cu ouă fierte, avocado și tabbouleh

Lipie cu ouă fierte, avocado și tabbouleh

Această poezie a fost creată de mine în prăvălia unui domn de origine iraniană de la care mănânc cu drag uneori la prânz, fiindcă se află lângă corporația unde prestez. Într-o zi am mers acolo și, fiindcă nu aveam poftă de nimic din meniul dumnealui, l-am rugat să ia o lipie și să pună pe ea următoarele:
-un strat de humus pe care dacă nu îl aveți acasă preparat de voi, puteți folosi unul din comerț, însă atenție la etichetă, sunt unele care, din nu știu ce motiv tâmpit al producătorului, conțin zahăr;
-2 ouă fierte;
-niște sâmburi de rodie;
-roșii proaspete;
-pătrunjel sau spanac;
-castraveți proaspeți sau murați (ambii merg de minune);
-tabbouleh, altă salată de verdețuri care vă plac sau nimic, dacă e.
Dansul vă aparține. Proporțiile le stabiliți singuri, după gust și plăcere, la înșirați peste stratul de humus, rulați lipia și puneți salata lângă ea.

Ouă cu guacamole

Ouă cu guacamole

Tot cu ouă, tot cu lipie și tot cu avocado. Fiindcă îmi plac mie.
Pentru o porție din acest preparat sunt necesare:
-o lipie;
-ouă de care poftiți (îmi amintesc de ouăle de rață sau de gâscă pe care le mâncam în copilărie la țară sau aduse de tata din miniferma pe care o avem lângă Slatina);
-un avocado copt bine, roșii cherry coapte și, un pic de ceapă sau nu, pătrunjel sau coriandru proaspăt pentru guacamole, zeamă de lime;
-o roșie mai mare dacă mai simțiți nevoia și un praf de parmezan.
E tare gustos!

Omletă cu mazăre

Ouă bătute (omletă) cu mazăre

Despre omletele pe care le fac, aș putea scrie mai multe, fiindcă aici mă joc cel mai frumos cu: legume, cu ochiurile aragazului, cu cuptorul, cu albușuri, cu gălbenușuri, cu ouă întregi, cu parmezan, cu alte brânzeturi. Există sute de combinații. Sky is the limit!
Pentru preparatul de mai jos, pregătit la de acum celebra mea tigaie de teflon eu am folosit:
-3 ouă de găină;
-o ceapă roșie;
-un ardei roșu;
-mazăre proaspătă;
-pentru companie pe farfurie, brânză și roșii, ca la țară.
Am bătut ouăle, am călit un pic ceapa și ardeiul, le-am combinat pe toate cu mazărea, am aruncat amestecul la tigaie și am pus capacul, lăsându-l să se coacă la foc mic. Am întors omleta și pe cealaltă parte, am și rupt-o când am pus-o pe farfurie, prieteni, dar tot gustoasă a fost.

La toate cele 5 minuturi se adaugă sare și piper, v-ați prins, nu? Știu, știu că îngrașă toate, deci nu vă deranjați. Voi ce rețete cu ouă aveți în cartea personală de bucate? 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

3 COMENTARII

  1. Mic dejun ca la mama acasa 🙂 Sincer sa fiu, dupa ani si ani in care am testat tot felul de preparate si semipreparate, am ajuns la concluzia ca cea mai buna mancare este tot cea care are la baza ingredientele standard. Prefer oualele, branzica proaspata si legumele oricand in detrimentul unor produse regasite in comert, pline de chimicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*