Cum mergeam eu “să semnez condica” la Mega Image, am dat cu ochii zilele trecute de promoţia la vase de gătit Neoflam şi mi-am zis că trebuie, trebuie să îmi iau măcar o tigaie de la ei. Drept care m-am apucat să strâng punctele. A durat ceva până le-am colectat fiindcă uitam să le cer, iar oamenii de la casă nu le înmânează chiar tuturor clienţilor. Zilele trecute, pe rafalele alea de vânt din Bucureşti cine se plimba cu tigaia de 26 de centimetri în braţe? Cine? Eu. Şi, pentru că era furtună năpraznică afară, am zis hotărât să fac botezul tigăii şi să gătesc un preparat pe bază de praz, eu fiind olteancă get-beget. 🙂

Paste la cuptor cu brânză, praz şi spanac (o reţetă pe bază de colesterol ridicat, dacă încă mai credeţi că el creşte de la alimentaţie)

Vă spun exact cu ce le-am făcut eu fără a avea o reţetă, însă voi să experimentaţi şi să vă distraţi, fiindcă şi despre asta este gătitul, despre bucurie în bucătărie. Aşadar, eu am târguit şi am folosit cu simţ de răspundere, tot de la Mega Image, următoarele:

– o cutie cu penne integrale de la Barilla;
– 200 de grame de brânză de capră şi 200 de grame de brânză de vacă de la Olympus;
– 4 ouă;
– o cutie cu spanac baby care are 500 mg (eu atâta am pus, însă voi mai adăuga data viitoare);
– un fir generos de praz;
– un ardei capia;
– un strop de sare, unul de piper şi altul de parmesan;
– o bucăţică de unt

Magia începe în tigaie cu prazul şi ardeiul capia puse la călit în unt pentru 5 minute, peste care se adaugă la final spanacul tăiat măricel. Se mai lasă toate la foc mic timp de un minut şi se dă tigaia minunată la o parte să se răcească legumele.
În timp ce se fierb pastele conform indicaţiunilor de pe cutie, într-un castron se amestecă cele 2 feluri de brânză cu cele 4 ouă. Cu lingura sau cu mâinile goale. Get dirty că e fain.

Când s-au răcit legumele se pun dimpreună cu pastele peste brânza îmbrăţişată deja pasional cu ouăle şi se aruncă într-o tavă (am am ales una de yena) unsă cu unt. Pe deasupra se presară un pic, doar un pic de parmezan şi se vâră la cuptorul preîncălzit unde se lasă pentru 25 de minute la 180 de grade să se bronzeze. Aceste delicioase paste la cuptor cu brânză, praz şi spanac se consumă călduţe sau reci. Cu moderaţie fiindcă sunt sățioase şi cu vin roşu sec, dacă e! Enjoy! 🙂

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*