Astăzi, în mijlocul săptămânii, poate nu mai știați cu ce să vă surprindeți culinar pe voi și pe cei dragi, vă prezint, în premieră, 2 rețete super simple de la chef Patrizia Paglieri. Și vă anunț că, începând cu 15 octombrie o puteți urmări la TV Paprika în emisiunea ”Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri” de luni până vineri, de la ora 21:00.

Timballo de vinete și Mousse de piersici, cu amaretto și coniac, 2 preparate delicioase de inspirație italiană (bucătăria mea favorită) cu care vă ademenesc mai jos, precum și alte rețete, vor fi prezentate în curând în emisiune. Abia aștept! 🙂

Timballo de vinete

Ingrediente:
•2 kg vinete
•4 ouă
•1 l sos de roșii
•pesmet
•200 g parmezan
•200 g mozzarella
•busuioc
•ulei de măsline
•sare

Preparare:
Se păstrează 1 vânătă și restul se coc la cuptor, pe toate părțile, până li se înmoiae pulpa. Aceasta se îndepărtează, se scurge bine și se amestecă, într-un bol, cu ouăle, parmezanul și cât pesmet este necesar pentru a forma chifteluțe. Acestea se prăjesc, în ulei de măsline. În altă tigaie, se călește vânăta rămasă, tăiată felii pe lungime (folosiți instrumentul de curățat cartofi). Fiecare chifteluță se acoperă cu o felie de vânătă astfel preparată, se așază într-o tavă termorezistentă (cu capac), apoi se toarnă deasupra sosul de roșii și parmezanul ras. Se pune capacul și se dă la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, 10 – 15 minute. Se servește cu frunze de busuioc deasupra.

Mousse de piersici, cu amaretto și coniac

Ingrediente:
•1 pachet de biscuiți amaretto
•5 piersici
•250 g mascarpone
•250 ml frișcă lichidă neîndulcită
•3 linguri de zahăr pudră
•coniac
•mentă

Preparare:
Într-un castron, se amestecă biscuiții rupți bucățele (păstrându-se câțiva întregi, pentru decorarea fiecărei porții) și coniacul, pentru a se înmuia. Într-o tigaie, se adaugă 4 piersici tocate și 1 lingură de zahăr pudră, la foc mic. Se mixează crema mascarpone, frișca lichidă și restul de zahăr pudră, până când se formează o cremă mai consistentă. Se asamblează preparatul în vasele alese: biscuiții amaretto înmuiați în coniac, sosul de piersici, crema și câte un biscuit întreg. Se decorează cu mentă proaspătă și felii subțiri din piersica rămasă.

Din 15 octombrie, de luni până vineri, de la ora 21:00, TV Paprika difuzează o nouă producție autohtonă: „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri”. Bazându-se pe ingrediente la îndemâna tuturor (de la busuioc, ciuperci de pădure, până la zmeură sau mălai), Patrizia gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională și oferindu-ne un rezultat spectaculos – rețete pline de culoare, rapide și gustoase.

Emisiunea „Ca la mama acasă – cu Patrizia Paglieri” a fost filmată la sfârșitul acestei veri, în studioul TV Paprika din Ungaria, iar invitatul special al Patriziei este chiar fiul ei de 22 de ani, Francesco. Bazându-se pe ingrediente la îndemâna tuturor (de la busuioc, ciuperci de pădure, până la zmeură sau mălai), Patrizia gătește fusion, făcând o combinație între bucătăriile italiană, românească și internațională și oferindu-ne un rezultat spectaculos – rețete pline de culoare, rapide și gustoase. Fiecare episod ne dezvăluie două rețete delicioase și este dat în reluare a doua zi, de la ora 11:00. Stay tunned! 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*