Dacă o să am un băiat o să îl învăţ, încă de mic, despre respect şi maniere. Despre cum este bine să vorbească cu oamenii în general, cu femeile în special. O să îi explic faptul că, oricâţi bani ar avea, oricât de potent financiar şi social ar fi, consideraţia şi respectul faţă de oameni sunt unele dintre atributele reale ale unui om puternic şi interior. Fiindcă sunt și oameni puternici doar la exterior prin prisma banilor şi bunurilor posedate.

Dacă o să am o fetiţă, o să o învăţ, exact cum m-a învăţat pe mine mama mea, să stea dreaptă în faţa oricărui bărbat în general, şi a celor cocalari mitocani, în special. Şi, când creşte mai mare, cum să dea muie elegant, fără să se enerveze, unor astfel de purtători de coaie şi bani mulţi care se cred buricul pământului. Iar apoi să-i ignore uşor şi firesc ca să nu se încarce ea cu nervi.

Zilele trecute, parcursul meu corporatist m-a dus într-o încăpere cu 2 cocalari. Nu, eu nu asociez acest cuvând cu bişniţar ţigan, manelist, sau alte explicaţii care există în dex sau în dicţionarele urbane. Ci fix cu tipul ăla de bărbat potent financiar, cel mai probabil cu organul sexual mic, care are impresia că o femeie, doar pentru că este purtătoare de păsărică, nu merită acelaşi respect şi consideraţie ca un bărbat. Genul acela de mascul feroce proprietar de maşină mică luxoasă cu mulţi cai putere, care crede că valoarea unui om stă în ”cai” şi în contul din bancă.

Sunt feministă, mereu am spus că sunt, însă nu sunt genul de femeie care să pizdifice un bărbat pe treaba asta. Căci, o femeie care crede în puterea feminină va aprecia mereu lângă ea un bărbat puternic. Real puternic şi masculin. Sunt de părere că bărbaţii şi femeile sunt egali, şi în putere şi în slăbiciune, până la un anumit punct, iar pe acesta eu îl văd legat de calităţile fizice ale bărbatului care îi dau o mai mare uşurinţă în a face anumite lucruri. Mai ales cele gospodăreşti.

Dragi mame și tați de băieţi din România, căci aici avem cei mai mulţi cocalari, dacă vă învăţaţi copiii că sunt buricul pământului doar prin prisma sexului tare, că nu este important ce şi cum fac, cum vorbesc cu oamenii, atâta timp cât obţin ceea ce îşi doresc, că o femeie va fi mereu impresionată de puterea lor financiară, nu o mai faceţi!
Învăţaţi-i să fie oameni, înainte de a fi masculi. Învăţaţi-i să respecte şi să ajute femeile, să se exprime frumos, să le ofere flori, să aibă maniere, să folosească “te rog” şi “mulţumesc”, înainte de a folosi aparatul de ras şi cheile de la bemve.

Sursa foto aici

(later edit: domnul din imagine este posibil să nu se încadreze în această categorie, dar mi-a plăcut poza. 🙂 )

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

2 COMENTARII

  1. Am “vaga” impresia ca barbatul asta potent de care vorbesti ti-a atins toate corzile sensibile. :))
    Tare mi-ar fi placut sa vad cum ti-ai pastrat calmul, sau daca ti l-ai pastrat.Insa mai mult decat orice, mi-ar fi placut sa-ti vad mimica in timpul interactionarii cu ei. Sa vad ce ar fi exprimat fata ta in acele momente.

    La cum te cunosc eu pe tine, sansele-s foarte mari sa fi ramas poker face. Sau nu ? 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*