Am trecut repede peste apariția spectaculoasă și deloc ușor de digerat – efectiv nu i se mai mișcă niciun mușchi de pe față, adio mimică și expresivitate…pentru moment, sper – a lui Brad Pitt în Allied, un film pe care l-am așteptat cu interes. Într-adevăr sunt puțin actori de la Hollywood care acceptă că au ajuns la anii de maturitate și aleg să îmbătrânească frumos, natural. No judgement here, doar că aveam senzația că Brad, cel care ne-a fermecat cu zâmbetul său sexy, era unul dintre ei.

Allied, comparat de toți cinefilii cu fratele mai mare Casablanca, este un thriller de război ușor psihologic a cărui acțiune se petrece în timpul celui de-al doilea război mondial. Povestea începe într-o misiune în Maroc unde ofițerul Max Vatan (Pitt) și Marianne Beauséjour (Cotillard), membră a Rezistenței Franceze, fac echipă în asasinarea unui nazist cu rang înalt. Deloc imprevizibil cei doi se îndrăgostesc – deh, iubirea apare atunci când te aștepți mai puțin – în zilele în care se prefăceau că sunt soț și soție îmbrățișându-se pe acoperiș în liniștea nopții și sub privirile vecinelor. Se și iubesc cu poftă în mașina prinsă în mijlocul unei furtuni din deșert. La faza asta, destul de erotică și filmată interesant, am scăpat un oftat.

Acțiunea se mută apoi la Londra, unde cuplul de oameni frumoși – chiar arată bine împreună și, cu toate că Brad pare debusolat în mai toate scenele, se întrevede un pic de chimie între ei – își întemeiază o familie aducând pe lume, fix în mijlocul peisajului apocaliptic de război, o fetiță pe nume Anna. Momentele de spionaj și împușcături sunt captivante, însă povestea de iubire, cu tot erotismul scenelor dintre ei, parcă nu are sare și piper, chiar dacă protagoniștii sunt sexy și frumoși separat. Împreună nu reușesc să aprindă mințile privitorului, poate pentru că personajele principale nu sunt foarte în detaliu creionate din scenariu, sau poate din cauza faptului că, deși Marion Cotillard reușește să mai strălucească transmițând ceva emoții în jur, Brad Pitt rămâne amorțit și inexpresiv până în ultima scenă. Și, cu toate că era un ofițer inteligent, nu reușește să prevadă finalul dramei în care este prins odată ce îi sunt servite informații strict secrete despre soția sa. Căci, iată, dragostea poate întuneca mințile și celui mai priceput soldat.

Allied (Aliatul) nu este un film clasic de război, ci mai mult de spionaj,  un soi de dramă-romantică condimentată cu suspans, glamour, eleganță și merită văzut la cinema, mai ales pentru imaginile pe alocuri spectaculoase. Se vede că toate scenele au fost gândite în detaliu și filmate cu atenție. Rezultatul îl veți aprecia cu siguranță, chiar dacă nu este în totalitate ceea ce poate ați așteptat de la producția aceasta. Dar veți zâmbi și, cel mai probabil, veți și plânge, pentru că are ceva emoție, să știți. Filmul este deja în cinematografe distribuit de Ro Image 2000.

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*