Sunt multe, prea multe seriale pe Netflix care merită văzute, iar timpul este limitat, așa că mă mai bucur de cele cu puține episoade. Și nu doar fiindcă nu este timp, dar și pentru că eu nu mai pot să investesc emoțional cât am investit în 12 ani de relație cu Grey’s Anatomy (ah, cât am suferit când a murit Derek Shepard!). Plus că mai aveam puțin și ajungeam doctoriță de la câtă medicină am învățat. 🙂
Am văzut anul acesta, până acum, 3 seriale despre relații și sex care m-au amuzat, m-au intrigat și mi-au dat fiori cât de aproape poate să fie un stalker de tine și cum, fără să îți dai seama, îi dai acces în viața ta.
Este vorba despre Sex Education, Wanderlust și You, pe cel din urmă cu greu l-am văzut, însă am vrut să văd unde duce.
În continuare, am povestit pe scurt despre fiecare, aștept și părerile voastre, dacă le-ați văzut sau le vedeți.

Sex Education
Datorită campaniei lansată de Netflix,când am râs 2 zile la răspunsurile lui Florin Piersic Jr, am dat play primului episod din Sex Education. Este genial. Ar trebui urmărit de toți adolescenții, dar, mai ales, de părinții acestora acolo unde există învechire în concepții și parenting. Fiindcă, da, în lipsa discuțiilor cu adulții, tinerii care și-au început viața sexuală ori se pregătesc să fie activi sexual discută între ei și uneori nu au cele mai bune soluții sau răspunsuri. Serialul acesta mi-a adus aminte de anii de liceu și de discuțiile pe care le aveam între fete. 🙂 Expune multe tipologii de liceeni și situații colorate prin care trec aceștia atât la școală, cât și în plan personal.
Protagoniștii, Asa Butterfield (savuros) care îl interpretează excepțional pe Otis un tânăr sensibil cu daddy and mommy issues, Gillian Anderson, mama sa, terapeută de sex foarte sexy (nicidecum Agent Scully super rigidă pe care o știm noi 🙂 ), Emma Mackey – Maeve o adolescentă super rebelă, dar și restul distribuției joacă impecabil. Replicile sunt bine scrise, amuzante, scenariul este catchy și, chiar dacă este un film cu și despre adolescenți, este foarte atrăgător chiar și pentru adulți.

Wanderlust
Este despre căsătoriile lungi reușite și încă vii emoțional, dar moarte sexual. Joy (Toni Collette), o terapeută experimentată, avusese un accident de bicicletă și era încă afectată. De aici și lipsa dispoziției pentru sex cu soțul său. Alan (Steven Mackintosh) este de părere că accidentul era doar o scuză, ceea ce, evident, era adevărat. Cei doi soți încearcă să facă sex, nu merge deloc, deși ei se iubeau și se simțeau minunat în contextul familial, alături de cei 3 copii. Așa că, hotărăsc să aibă o căsnicie deschisă și să își caute separat satisfacția sexuală.
Sigur, această miniserie cu doar 6 episoade nu este doar despre sex, ci este și o explorare a individului, bărbat și femeie, într-un asemenea scenariu. Totodată, pelicula scoate în prim plan tulburările fiecăruia pentru a descoperi care dusese la dispariția dorinței sexuale dintre cei doi.
Wanderlust merită văzut pentru scenariul de cuplu pe care îl analizează și pentru o Toni Collette pe care o regăsim într-o interpretare memorabilă.

You
Prezintă o situație de viață și o relație pe care le poate trăi oricine, mai ales în zilele noastre când suntem foarte expuși din cauza tehnologiei și a social media.
Joe Goldberg (Penn Badgley) este managerul unei librării și o cunoaște pe Guinevere Beck (Elizabeth Lail) o absolventă care aspira să devină scriitoare celebră. Se îndrăgostește de ea, iubirea la prima vedere se transformă în obsesie și femeia devine motorul existenței lui. În mintea sa, deja au o relație. În realitate, până acolo, Joe începe să înlăture obstacolele care stăteau în calea acesteia. Când ajung împreună urmează îndepărtarea celor care o țineau departe de el.
Penn Badgley, sexy și iubitor rău, face un personaj care te sperie, dar te și atrage, în aceeași măsură, fiindcă este inteligent și amuzant.
Scenariul, scris cu umor printre momentele de dramă, ridiculizează subtil amploarea pe care a luat-o social media. De asemenea, filmul propune o examinare riguroasă a relațiilor toxice cu note de romantism și ar trebui să pună toate fetele în gardă să se uite mai atent la Prințul Fermecător perfect, fiindcă nimeni nu este așa în viața reală. 🙂
Toate cele 3 seriale conțin scene de sex, dialoguri interesante și amuzante, au personaje captivante, iar actorii joacă toți foarte bine. Sex Education, Wanderlust și You se văd pe Netflix care îmi place din ce în ce mai mult, chiar dacă prima iubire a fost HBO GO.
Faina lista, mi-am notat si eu cateva titluri de seriale.