Nu mai este un secret că îmi place mult Tom Hardy, mi se pare un tip foarte funny sub masca aia de badass pe care o are în mai toate toate filmele sale, un actor strălucit, expresiv şi foarte versatil. Drept care, deşi nu mă dau în vânt după Marvel şi nici nu ştiam cine este personajul Venom, am fost să văd Venom la IMAX ca să îl urmăresc pe Hardy în acţiune. Iar la acest capitol nu am fost deloc dezamăgită. Mă şi gândeam după film că Tom Hardy ar putea juca orice şi din orice rol banal el ar putea face un personaj plăcut de public, fiindcă are mult talent şi nu doar că interpretează cu multă implicare rolurile sale, ci se joacă şi foarte creativ cu ele. Cum zicea într-un interviu, el nu vine pe platou doar ca să îşi ia banii, ci să dea ce are mai bun din el pentru film şi pentru public.

Venom este o producţie de cinema cu un mix captivant între acţiune, science-fiction şi comedie neagră axată pe duşmanul lui Spider Man. Venom este fiinţa care se “naşte” din contopirea lui Eddie Brock (Tom Hardy), un jurnalist de investigație curajos, cu mult tupeu, care scoate la iveală cazuri de corupţie şi abuz din societatea americană și un parazit extraterestru numit simbiot, înfricoşător şi mereu înfometat.

Profesional şi personal Eddie are viaţa perfectă, face ce îi place, contribuie la binele societăţii în care trăieşte şi are o logodnică perfectă, Anne (Michelle Williams). Asta până când reţeaua media pentru care lucrează îl trimite să facă un interviu cu Carlton Drake (Riz Ahmed), capul unei agenții spațiale, un tip foarte dubios. Drake este în spatele morţii unor astronauţi şi se face vinovat de realizarea unor experimente extreme pe oameni.

Odată simbioza realizată şi apariţia acestei noi fiinţe Venom, extraterestrul şi jurnalistul intră într-un dialog constant şi dinamic construit de scenarist cu mult umor şi replici amuzante şi în mişcări de acţiune în care, evident, simbiotul preia conducerea iar Hardy este delicios de-a dreptul. Din punctul meu de vedere acesta este punctul tare al filmului, fiindcă, în rest, scârţie la destul de multe capitole, mai ales pe partea de actorie.

Pentru a trăi o experienţă 3D completă, cu efecte speciale captivante este bine să vedeţi Venom la IMAX (Cinema City). Merită, fiindcă ecranul este unul uriaş care oferă o imagine mult mai clară decât cele dintr-o sală standard. Şi nu vă sfătuiesc să citiţi critici înainte, fiindcă filmul nu pare a fi agreat de “specialişti”, dar este plăcut de public, deoarece este dinamic, are umor şi mai avem şi prilejul să (re)vedem un Tom Hardy bun, bun tare! Ah, şi vocea, vocea lui pe ambele personaje!

Distribuit la noi de InterComFilm, Venom intră în cinematografele din toată ţara pe 5 octombrie şi vi-l recomand dacă aveţi chef de un film foarte deconectant şi, desigur, dacă sunteţi fan Tom Hardy.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*