A fost chef de ducă, chef de mare, de soare, chiar dacă vremea nu a ţinut cu noi de data asta. Dar cine spune că, fie şi când sunt nori pe cer, nu te poţi bucura de mare, de sunetul valurilor şi de nisipul moale, de o cafea alături de cineva drag la malul ei, nu iubeşte cu adevărat marea.
Zilele trecute, ascultând Metallica – Nothing else matters (şlagărul adolescenţei noastre) am poposit la Tuzla, o localitate cu ieşire la Marea Neagră situată între Constanţa şi Mangalia, o plajă puţin cunoscută pe care îmi doream să ajung. Nu ştiu să vă spun exact pe unde trebuie să mergeţi, dar ştiu că Waze-ul vă poate duce la fix chiar până deasupra mării unde puteţi parca maşina şi apoi să coborâţi câţiva paşi.

Plaja asta nu este cu sezlonguri, muzică, prosecco şi glam. Plaja din Tuzla este cu soare, o linişte atât de adâncă încât îţi auzi gândurile, asculţi ce are inima să îţi mai spună şi respiri vaporii de sare din cea mai curată mare neagră din câte am văzut eu până acum pe litoralul românesc. M-am bucurat că nu a fost soare, fiindcă nu am fi reuşit să stăm în tihnă la malul mării, nici să ne plimbăm de la un capăt la altul al plajei ori să admirăm în tăcere copiii şi căţeii jucăuşi. Ce energie faină! Ce loc frumos unde nothing else matters decât liniştea minţii şi bucuria sufletului pe care le simţi din plin.

Pe plajă sunt câteva locuri/căsuţe amenajate cu mese, simple, dar curate, unde localnicii gătesc cel mai proaspăt peşte prăjit, la grătar sau borş şi îţi fac o cafea la ibric ca la bunica acasă. Sunt foarte amabili şi primitori. La Tuzla am văzut pentru prima dată un lan cu floarea soarelui de aproape şi am mâncat hamsie proaspătă şi scrumbie la grătar cu cel mai bun mujdei de usturoi pregătit cu iaurt, smântână şi pătrunjel. Am învăţat de la doamna care ni l-a servit că, dacă aveţi probleme cu stomacul, este bine să puneţi în acest preparat cu usturoi un gălbenuş crud de ou.

Vă las mai jos nişte poze de pe plaja Tuzla. Voi reveni vara aceasta cu altele noi, cu soare. Iar data viitoare ne luăm şi prosecco de la Bucureşti ca să o “ardem” boemo-glam. 🙂

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

5 COMENTARII

    • Am fost in trecere, daaar am aflat ca exista cazare sus in sat ori pe plaja in niste corturi fabuloase de la normandia sau nomadia (parca). Gasesti tu pe google, am uitat. 😊

  1. nu sunt toalete, nu este drum amenajat, nu sunt parcari, nu este apa curenta(cum or gati terasele??), nu este energie electrica. Daca vreti sa inotati printre fecale si noaptea sa va inebuneasca manelele, Tuzla va asteapta!…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*