Undeva, în inima Tinutului Secuiesc, într-un loc înconjurat de munți și brazi falnici, am găsit o bucată de Rai. Despre care nu am să povestesc prea multe, fiindcă se imploră descoperită cu uimire și bucurie, fără nevoia de a ști totul în detaliu dinainte. Lăsați-vă seduși și surprinși, de preferat într-o companie plăcută, de un loc creat cu gust şi cu multă atenție la detalii și cu respect pentru clienți.

Vă spun doar că, dacă nu ați avut încă ocazia să trăiți câteva zile în această oază de frumos și bine, mergeți la Balvanyos Resort. Nu veți regreta un minut, fiindcă orice veți alege să faceți acolo, fie că este relaxare la spa cu un prosecco sau aperol, ori jacuzzi afară cu ochii inundați de verdele brazilor, sau plimbări în aer liber, fie că sunt activitățile din parcul de aventură, focurile de tabără sau doar să savurați preparatele din cele 2 restaurante, timp de calitate veți petrece, vă asigur.

La câțiva pași de hotel, se află o căsuță mică, înconjurată de verdeață, despre care m-am hotărât să scriu mai multe. Se numește Gastrolab, un loc unde patronii resortului s-au gândit să amenajeze ceva mai micuț și mai intim, un restaurant ca la mama acasă. Bucătarii gătesc pentru oaspeți cu plita și vasele la vedere, un aspect pe care l-am găsit foarte potrivit, fiindcă rare sunt locurile unde poți vedea cum este pregătită mâncarea pe care urmează să o mănânci.

Acest loc este deschis zilnic între orele 12 și 22 și are în fiecare zi un alt meniu, în principal cu preparate tradiționale din vânat și porc de mangaliță, dar găsiți și salate, supe sau pește. Adică, dintr-astea mai ușoare de dietă sau de stil de viață echilibrat. Paleta de vinuri este foarte variată și aveți posibilitatea să acompaniați felurile de mâncare alese cu cel mai potrivit vin.

Mâncarea este foarte gustoasă, dar nu acesta este punctul forte al locului, din punctul meu de vedere, ci poziția și atmosfera. Era zăpadă și frig atunci când am fost, iar într-un colț al micuțului restaurant am remarcat un șemineu. Interiorul a fost amenajat cu mese mari la care stau împreună oameni din diverse grupuri, cupluri cu alte cupluri, copii și adulți. Pare că nu ai intimitate, dar totuși ai, fiindcă mesele sunt destul de late și sunetul muzicii este bine setat, astfel încât ai senzația că ești la o cină extinsă unde vorbești mai mult cu cel de lângă tine.

De cum am intrat ne-a vrăjit ambientul, sincer vă zic, drept care am declarat ca în filmul ăla cu Cenușăreasă că ”we’re not here for the food” și că sigur găsim noi ce să mâncăm. Doar să stăm acolo în energia aia faină, cu muzică și vin.

În seara în care am ieșit la Gastrolab am ascultat muzică franțuzească și am băut un roze excepțional, alături de un păstrăv delicios făcut pe plită. În meniul acelei zile se mai aflau preparate din porc de mangaliță, varză a la Cluj, cârnați de vânat la grătar, 3 feluri de aperitive ușoare și vreo câteva de desert.

Ospătarii sunt foarte amabili, de fapt așa este întreg personalul din resort. Dacă sunt întrebări despre meniu, vin și dau detalii cu politețe și glumesc pertinent cu clienții.

Mă tot gândesc acum cât de frumos este acolo primăvara și vara cu toate culorile pomilor și florilor. Cred că atmosfera este diferită pe terasă față de cea din restaurant. Și abia aștept să o trăiesc și pe aceea. Nu ocoliți Gastrolab, odată ajunși la Balvanyos Resort, este un loc tare fain! 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*