În prezent, în București este o concurență foarte mare când vine vorba despre locuri în care să ieși în oraș. Fie că ne dorim o cafenea unde să lucrăm sau să ne bucurăm de câteva ore relaxante la povești cu cineva drag, un bistro sau restaurant unde să savurăm o cină romantică sau prietenoasă, ori un club în care să dansăm până în zori, oferta este extrem de mare în București. S-au dus toate panicile cu autorizația de incendiu, s-au dus fricile că ne poate prinde un cutremur fix în mijlocul unei mese de prânz într-o clădire care cade pe noi (exagerez, desigur, dar nu este chiar departe de adevăr ce spun). În fiecare lună se mai deschid câteva locuri de întâlniri sociale în capitală, pe te miri unde, iar marketingul online și word of mouth-ul din social media le aduc tuturor clienți. Pentru orice produs există consumatori, însă nu orice produs devine consumat cu recurență de oricine, dacă, dincolo de noutate, nu oferă calitate.

Îmi place să încerc locuri noi, le descopăr cu plăcere alături de oamenii cu care ies, dar îmi place și mai mult siguranța și familiaritatea pe care mi le dă reîntoarcerea în locuri unde, chiar dacă nu găsesc toate cele 6 plusuri care mă determină să mă reîntorc acolo la standarde foarte bune, măcar există 2 dintre cele mai importante: mâncarea și ambientul. Nu mă voi reîntoarce niciodată undeva unde merg să iau cina și urlă în boxe muzică tehno, cum nu voi reveni într-un loc unde am plătit o grămadă de bani pentru 2 guri de mâncare average.

Sunt convinsă că există în București multe locuri care întrunesc toate lucrurile bune pe care le caut când ies în oraș, dar cele de mai jos sunt cele unde m-am reîntors cel mai des pentru escapade urbane, culinare sau povești cu oamenii mei.

Il Peccato în Centrul Vechi
Este un restaurant cu specific italian unde totul, totul este foarte gustos, servirea bună, ambientul primitor, prețurile decente, iar porțiile sunt destul de generoase. Merg aici atât în interior, cât și la terasă, dacă sunt în dispoziție pentru energia Centrului Vechi pe care îl cam ocolesc seara, dar am descoperit că îmi place teribil în timpul zilei.

La Tartine în Cotroceni

Ah, ce seri frumoase de vară am petrecut aici! Este un loc micuț și cochet cu mâncare foarte bună, meniu variat de vinuri și servire foarte bună. Zona în care este deschis este curată și liniștită, perfectă pentru o plimbare înainte sau după cină.

Shift și Alt Shift
Merg de ceva ani în Shift, îmi place mâncarea și energia locului, îmi place și terasa lor mică și intimă, iar când s-a deschis fratele lui Alt Shift am început să merg și acolo. Dacă nu sunteți atât de riguroși cu dieta și acceptați abateri – bune pentru mental vă zic eu 🙂 – la Alt Shift se servește pizza după 12 noaptea, până la ultimul client. Pentru gurmanzii nocturi, există această pizza cu blat de mălai delicioasă. Energia locurilor este diferită, dar preparatele sunt gustoase în ambele. Salatele și pastele sunt excepționale, deserturile sunt delicioase și atmosfera relaxată, doar că găsești destul de greu loc dacă nu faci rezervare.

Suento by Gram
Este descoperirea anului trecut, când au deschis grădina de vară cu pomi fructiferi și flori. Mergeam acolo seara pentru răcoare, prosecco și oricare dintre salatele lor delicioase din meniu, între timp am mai încercat și alte preparate, mi-au plăcut toate. Au și o listă generoasă de vinuri. Eu caut asta în meniu, când vine vorba de băutura care să completeze experiența culinară. Personalul este foarte prietenos, iar zona liniștită. Suento este pe strada Toamnei 101 Când a venit vremea rece ne-am mutat în interior, primitor și intim cu muzică bună și lumină caldă, tocmai bune pentru povești.

18 Lounge
Aici cel mai cel îmi place priveliștea pe care o ai atunci când servești o cină, fie că este în doi, romantică – locul înseamnă la romantism – fie că mergi cu prietenii sau familia. Meniul este foarte variat, prețurile nu sunt mici, dar sunt accesibile. Nu am mers la ei la prânz deocamdată, dar seara este foarte frumos.

Linea Closer to the moon

Merg în acest loc în special pentru priveliște și vibe. Este restaurant cu un meniu nu foarte variat, care acoperă, însă, diverse gusturi, iar preparatele sunt foarte savuroase. Vara, apusul se vede foarte frumos de aici, iar când afară nu este sufocant, să savurezi o băutură în acest cadru este foarte fain.

The Wine Bistro Vinexpert

Aici îmi place să merg când am chef de un pahar cu vin și o gustare și doar în interior. Vara, terasa este pe trotuar în Piața Victoriei și eu am o problemă cu mâncatul sau relaxatul în noxe și zgomot infernal. Înăuntru, însă, este foarte frumos, ambientul este prietenos, luminca caldă, muzica la un volum perfect ca să ai o discuție fără să îi deranjezi pe cei de la masa alăturată. Au o listă generoasă de vinuri și un meniu de mâncare variat. Este la o distanță mică de mers pe jos de casa mea iar asta îi aduce un plus mare, fiindcă îmi plac plimbările nocturne.

Grădina Dorobanți este un loc foarte cool perfect pentru mine când vreau să mă relaxez cu un cocktail într-o seară de vară, fie direct după job, fie și mai târziu în noapte.

La Nor – Sky Casual Restaurant merg rar, mai mult pentru priveliște și atmosfera glam, nu neapărat pentru experiența culinară. Căci, da, și noi fetele astea pentru care luxul și opulența nu sunt neapărat sinonime cu timp petrecut frumos și lucruri/locuri de calitate, ne mai pisicim. 🙂

Ziceți și voi, acum, în ce locuri din București vă reîntoarceți pentru escapade urbane, culinare sau povești de dragoste, de prietenie, de familie…de tot felul?

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*