Dacă mai aruncați din când în când câte un ochi aici (bine, anumite articole au dispărut când mi-am pierdut vechiul blog) și dacă mai veniți și pe pagina de Facebook a blogului, sigur știți cât îmi place improvizația. Mi se pare o formă de teatru foarte interesantă, fiindcă pune artistul în impostaza de a crea pe loc și pentru că se râde mult. Merg cu mare drag de câte ori am ocazia la spectacolele de improvizație ale prietenilor de la Improvisneyland, Marțienii, Backstage Boys. 

Începând de joi, 7 septembrie, Muzeul Țăranului găzduiește IMPRO – Festivalul Internațional de Improvizație ediția a V-a care aduce laolaltă improvizatorii din toată țara și din străinătate. Anul trecut am văzut o parte dintre spectacolele programate în festival și am cunoscut artiști foarte talentați într-o atmosferă incendiară la fiecare reprezentație. Iar dacă nu mă credeți că este o formă de artă foarte faină și benefică pentru spectatori, uitați-vă mai jos la oamenii din sală.

Experienţa IMPRO de anul acesta aduce pe scenă 75 de actori, 17 spectacole, 2 sesiuni de IMPRO Talks și 8 ateliere. Toate sunt reunite sub conceptul „Povești cu noi!” și au loc între 7- 11 septembrie, la Muzeul Național al Țăranului Român, Studio Horia Bernea.

Începând de joi, 7 septembrie, festivalul pregătește câte 3 spectacole pe seară. Și ca în orice poveste, există 3 părți fascinante. Joi, vineri şi luni, primul spectacol al serii face parte din secţiunea Debut – trei trupe proaspăt formate se aventurează pentru prima dată pe scena IMPRO.
Secţiunea Principală prezintă şapte spectacole cu poveşti captivante – în stil de basm sau de film noir, poliţist sau post-apocaliptic, de călătorie sau bildungsroman.

Iar secţiunea Internaţională cuprinde trei spectacole în limba engleză, jucate de improvizatori de top la nivel mondial. The Maydays din Marea Britanie aduc un show plin de poveşti de dragoste, Dave Morris şi Missie Peters din Canada vor improviza cu atmosferă de poezie, iar în ultima seară a Festivalului îi veţi putea vedea pe toţi patru împreună, într-un show surpriză.

O premieră a ediției de anul acesta este secțiunea Open Stage – sâmbătă şi duminică de la ora 18.00. Oricine poate improviza cu succes. Un moderator experimentat va coordona echipe formate ad-hoc, din improvizatori, cursanți în improvizație şi oricine altcineva dorește să îşi testeze imaginaţia şi spiritul de echipă. Omaigaad, poate ajung și am curaj să încerc și eu.

Festivalul continuă și anul acesta inițiativa cu intrare liberă – IMPRO TALKS – o sesiune interactivă de discuții despre cum aplică oamenii din industrii creative improvizația în scris și în carieră, în general. Au acceptat provocarea scriitoarea Simona Popescu, autoarea romanului „Exuvii”, și un invitat special din partea Graffiti PR, afiliat exclusiv Ketchum în România și locul trei în topul de performanță al agențiilor din industrie, după cifra de afaceri.

Iar ca în fiecare an, IMPRO deschide atelierele de improvizație pentru începători, intermediari și avansați, susținute de şapte dintre cei mai talentaţi, profesionişti şi generoşi oameni din peisajul teatrului de improvizaţie din lume: Missie Peters şi Dave Morris din Victoria, Canada, Heather Urquhart şi Jules Munns din Londra, Marea Britanie, şi Pavel Bârsan, Mădălin Mandin, Mihaela Sîrbu şi Bogdan Untilă din Bucureşti, România.

Programul IMPRO – Festivalul Internațional de Improvizație se găsește aici și este foarte generos. Tot pe site-ul evenimentului www.improfest.ro găsiți bilete pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar și abonamente pentru întreg festivalul, precum şi programul de ateliere la care puteţi participa. Ne vedem la improvizație?

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural “Bucureşti-Oraş participativ”.

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*