Pe 18 iunie, maratonistul Daniel Nica a început cursa ultramaratonului de 250 de kilometri prin deșertul Chinei pentru a susține tinerii cu nevoi speciale pregătiți de Asociația Climb Again să participe la unul dintre cele mai importante campionate de paraclimbing din Europa.
Despre proiectele Asociației Climb Again, despre ceea ce fac ei cu și pentru tinerii cu dizabilități și nu numai puteți citi mai multe aici.

Publicul larg se poate alătura lui Daniel Nica și Asociației Climb Again în depășirea imposibilului prin donații pe platforma galantom.ro, la acest link. Suma totală de care au nevoie tinerii cu nevoi speciale pregătiți în escalada sportivă de Asociația Climb Again pentru a putea participa la unul dintre cele mai importante campionate de paraclimbing din Europa este de 5.000 de Euro. Donațiile sunt deschise până la 31 august 2017.

Daniel Nica este maratonist și se află la a doua participare la un ultramaraton de asemenea calibru.

Asociația Climb Again sprijină din 2014 tinerii și copiii cu nevoi speciale să-și depășească limitele, prin practicarea escaladei atât ca terapie, cât și cu perspective competiționale.

În anul 2016, doi tineri cu deficiențe de vedere pregătiți de Asociația Climb Again au participat la Campionatul Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie, unde au obținut locul 1 și respectiv 4. La același Campionat s-au prezentat și doi tineri cu deficiențe de auz, care s-au clasat pe locurile 1 și 2 din zeci de tineri din întreaga lume.
Anul acesta, cu sprijinul oferit de public prin donații, delegația României va putea fi formată din cel puțin patru tineri performeri cu deficiențe de vedere, de auz și neuromotorii.

“Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilități trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. Cu toții putem depăși imposibilul.” spune Claudiu Miu, Președinte Climb Again.

“Să aduc bucurie unui copil prin ceea ce fac, să pot inspira și alți oameni să creadă că imposibilul poate fi depășit și să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale să-l depășească la rândul lor, este cel mai important pentru mine. Când văd rezultatele mă gândesc că următorul proiect va fi și mai mare, va implica și mai mulți oameni, vom vedea și mai mulți copii fericiți, independenți, siguri pe ei înșisi. E o gură de aer proaspăt când ești epuizat de efort, plin de nisip și te întrebi ce cauți în deșert, și motivația cea mai puternică să te miști în continuare și să ieși la liman.” a precizat Daniel Nica.

Cele patru etape ale Campionatului Internațional de Paraclimbing din Marea Britanie se desfașoară în perioada septembrie – decembrie 2017.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*