Așază-te pe o bancă, sau pe canapeaua din camera răcoroasă a casei tale, sau poate pe iarbă în parc. Așază-te undeva în liniște. Poți să asculți o muzică în surdină dacă îți este greu să oprești zgomotul. Te-ai obișnuit să trăiești pe pilot automat? Mai știi cine ești, ce vrei cu adevărat, ce îți este important?

Închide ochii și respiră ușor. Inspiră adânc aerul în plămâni, în fiecare celulă și organ din corpul tău, apoi expiră-l calm. Ia-ți timp și conectează-te cu tine, tot ce lași de-o parte găsești tot acolo când revii. Inspiră, expriră, până îți oprești mintea. Fii. Doar să fii este important acum.
Odată ce ai atins starea de liniște interioară întreabă-te: ce e cu adevărat important pentru tine. Răspunsul care îți vine spontan surprinde esența, fiindcă el vine din esența ta, fără să fie influențat de minte.

”Nimic nu este autentic în afara esenței. Lucrurile exterioare apar și trec.”
”Ai grijă de lumea ta interioară.”
”Îmi fac timp să aleg bine ce-i cu adevărat important pentru mine.”
Sunt câteva dintre mesajele cu care am plecat săptămâna trecută de la lansarea unui nou concept, pe care îl salut cu bucurie, Biblioteca de Esențe gândită și amenajată de Silva în Librăria Cărturești din Centrul Vechi.

Fie că ești pasionat de sculptură, ilustrație sau pur și simplu penița ta nu dă greș niciodată când te pui pe scris, Biblioteca de Esențe este locul perfect pentru tine. În parteneriat cu librăriile Cărturești, Silva a reactivat timp de 6 săptămâni etajul al II-lea al celei mai frumoase librării bucureștene, un loc care va găzdui cursuri de storytelling, fotografie și gătit, pentru cei ale căror pasiuni cântăresc mai mult decât orice to-do-list musai de bifat. Dar și un loc unde te poți opri, pur și simplu, să îți tragi sufletul, să iei o carte în mână și să pătrunzi în povestea ei, departe de viața tumultoasă. Ori doar să stai cu tine și să te întrebi: ce e cu adevărat important pentru tine.

De aici înainte, stă în puterea ta să-ți iei un moment de răgaz și să te gândești, să scrii, să desenezi, să schițezi orice idee care poate deveni realitate și care îți va răspunde la întrebarea: ce e cu adevărat important pentru tine?
Chapeau, Silva, pentru idee! Îmi place când un brand de berică (by the way, am redescoperit gustul berii Silva la acest eveniment) se asociază cu astfel de concepte și mesaje, nu numai cu fotbal sau grătare la munte.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*