În clădirea mare și frumoasă aflată cum intri pe Lipscani, la numărul 30, s-a deschis un loc foarte frumos și colorat. Pe 2500 de metri pătrați, în culori vii, cu tehnologie și cărți de toate felurile (14000 de titluri pentru toate gusturile și vârstele), se găsește acum Diverta Lipscani. Spațiul se desfășoară pe 4 niveluri – subsol, parter, etajele 1 și 2 – și este un adevărat univers dedicat oamenilor mari și mici plini de viață.

De fapt, acesta este și conceptul noului spațiu: #plinideviață, care a pornit de la ideea că Diverta Lipscani este mai mult decât o simplă librărie, este un concept store în care tot timpul se întâmplă ceva, fie că este vorba despre seri cu muzică, întâlniri ale pasionaților de lectură, ateliere pentru părinți și copii, spectacole dedicate iubitorilor de artă și nu numai. Conceptul este vizibil în amenajarea spațiului Diverta Lipscani, care îmbină o grafică dinamică, redată prin culori îndrăznețe, cu mobilierul simplu și minimalist, care pune în evidență gama bogată de produse.

Nu doar pentru noi cei care am fost prezenți la deschidere se pare că a fost o surpriză plăcută modul în care a fost gândit și amenajat acest loc, ci și pentru Radu Octavian, fondatorul Diverta care ne-a povestit, printre altele, mândru de echipa sa, așa: ”Ne-am jucat cu viitorul în acest spațiu. Cu toate că eu personal nu am contribuit foarte mult la ceea ce vedeți în jur, sunt facinat de ceea ce a ieșit. Când ne-am hotârât să deschidem Diverta Lipscani, m-am întrebat dacă avem viață, dacă Diverta are viață. Așa a apărut conceptul #plinideviață. Diverta are viață pentru că cei care îi trec pragul îi dau viață, dar și pentru că are în spate o echipă foarte bună, plină de viață, care a făcut ceea ce vedeți aici.”.

Diverta se află la parter și la etajul 1, pe o suprafață de 1600 de metri pătrați, la etajul 2 se află Artist Café, un spațiu intim și elegant în care vor avea loc evenimente culturale. La subsol se va deschide, începând din luna mai, un loc dedicat realității virtuale, pus în funcțiune de către Gateway VR Studio.

„Diverta Lipscani este mai mult decât un magazin sau o librărie, este un concept store care le va oferi oamenilor încă un motiv să viziteze Centrul Vechi. Pe lângă gama completă de produse și servicii, Diverta Lipscani este o destinație de cadouri și un loc în care îți poți petrece timpul liber, fie că preferi să citești, să savurezi o cafea, să urmărești un spectacol de teatru sau să experimentezi realitatea virtuală”, Amalia Buliga, CEO Diverta.

Pe lângă toate surprizele, cărți, obiecte de birotică, tehnologie, cadouri inspirate, veți mai găsi ceva frumos la Diverta Lipscani, cel mai mare puzzle din lume, din 32000 de piese la care s-a lucrat 400 de ore.

În noul spațiu s-au investit 300.000 euro și este doar prima investiție dintr-o serie planificate de Diverta. Pe parcursul acestui an, rețeaua Diverta se va extinde cu încă trei librării, două în Cluj-Napoca și încă una în București.

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*