Ies la vot fiindcă mulți tineri au murit atunci când eu aveam doar câțiva ani și nu știam ce înseamnă cuvântul LIBERTATE, pentru ca eu să am dreptul de a mă exprima liber! Și nu mi-am bătut joc niciodată de drepturile mele sau de ceea ce am primit bun și frumos de la alți oameni.

Ies la vot pentru că nu vreau să mă reprezinte infractori, incompetenți, și agramați în Parlamentul European! Ați văzut-o pe duduia aceea siliconată și botoxată excesiv care este pe listele partidului ”ciuma roșie”? Imaginați-vă, dragi tineri antreprenori, profesioniști, studenți care trudiți pentru un viitor, că ea va fi plătită 5 ani din banii noștri ca să stea în Parlamentul European.

Ies la vot deoarece am acest drept și numai prin vot putem schimba ceva! Iar schimbarea nu va veni dacă ies la vot preponderent categoriile de populație care sunt ușor de manipulat, care nu văd mai departe de veniturile lunare mărite cu câțiva lei (și ăia din împrumuturi) sau de propaganda mincinoasă a unui guvern care ne jupoaie de taxe, dar ne-a îndatorat masiv țara în ultimii ani.

Eu ies la vot și pentru că nu vreau să îmi fie frică să mă exprim liber în spațiul public! Nu îmi imaginez cum ar fi să fim cenzurați, să nu ne mai putem expune opiniile fără teamă online sau offline.

Ies la vot fiindcă îmi doresc să trăiesc într-o țară europeană pe bune, cu spitale, școli, străzi și instituții ale statului de nivel european! Cel mai tare mă doare mizeria din spitale și bacteriile care colcăie în ele, felul în care ești tratat ca pacient, lipsa medicamentelor și a consumabilelor. Și, fără să gândesc negativ, cel puțin o dată în viața asta ajungem într-un spital de stat noi sau cu cineva drag nouă. Știți cum este să fii tratat ca un animal, să stai pe niște așternuturi murdare sau scaune rupte, să ți se ceară să aduci de acasă medicamente și alte consumabile. Să aștepți 12 ore în urgență și să te rogi să se termine totul cu bine? Nici nu vă doresc!

Pe 26 mai ies la vot fiindcă am acest drept și pentru că sunt conștientă că schimbarea se face doar prin vot, uniți cu milioanele, nu cu zecile de mii! Și pentru că sunt cetățean european, de asta mai ies la vot!

Oricât ai fi de sceptic, oricât de mult ai crede că ”jocurile sunt făcute ca să câștige cine trebuie”, te rog, ieși la vot de fiecare dată!

Chiar dacă nu crezi că votul tău poate schimba ceva, chiar dacă ești de părere că nu ai cu cine să votezi fiindcă ”toți sunt la fel”, te rog, ieși la vot!

Ieși la vot, te rog, pe 26 mai și de câte ori sunt alegeri! Chiar dacă nu mai speri, chiar dacă te-ai săturat, chiar dacă ție îți este bine așa, nu îți va fi pe termen lung la felul în care se deteriorează totul în jurul tău.

Ieși la vot, te rog, pe 26 mai și de câte ori sunt alegeri! Indiferența este cel mai mare dușman, al tău, al celor dragi, al viitorului tău, al viitorului oamenilor tăi, al schimbării! Este dreptul tău să votezi, un drept pe care alți oameni curajoși l-au câștigat cu sânge pentru noi, ca să ni-l exercităm conștient. 

 

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*