Ieri Regele Mihai I a fost condus pe ultimul drum, astăzi cerul a vărsat lacrimi. Cât de manipulați am fost să credem atâtea neadevăruri despre el! Cât de mici ca nație am fost ca, în toată această vreme, să nu îi fi dat locul meritat în țara pentru care a făcut atâtea în timpul scurt în care i s-a permis să îi fie alături!

Câți oameni l-au condus ieri, câtă tristețe! Câte nu știam, spre rușinea mea, despre faptele sale, despre curajul său, despre demnitate lui, despre verticalitatea și devotamentul său față de țară și despre cum a încercat să rămână alături de poporul său chiar și de departe, chiar și când comuniștii nu i-au permis. Cum înregistra mesaje pentru ”Europa Liberă”, cum a încercat să revină, fără succes, în România post-decembristă, dar tot comunistă.

Azi am urmărit 3 documentare emoționante despre Omul și Regele Mihai. Am căutat să îmi completez lipsurile legate de istorie și să îl descopăr, prea târziu din păcate, pe cel care a fost ultimul rege al României. Un om de un curaj și o frumusețe interioară cum rar există, dar cu atâta tristețe în suflet care i se citea în ochi și în felul în care vorbea. Mă tot întreb dacă a plecat cu sufletul împăcat. Nu cred.

Dacă aveți, ca mine, lipsuri despre viața Regelui Mihai I și vă interesează să le mai completați, vă las mai jos linkurile unde am văzut cele 3 filme documentare, există o mulțime pe internet. Este prea târziu, dar măcar să avem corectă istoria în minte și să vorbim copiilor noștri adevărul despre Regele Mihai. Nu ”adevărul” care ni s-a spus nouă de părinții îndoctrinați și înfricoșați de comuniști, cei care au distrus România cea frumoasă și continuă să o măcelărească fără milă și astăzi sub ochii noștri neputincioși.

Documentarul “Războiul Regelui” pe care îl puteți vedea aici.

”Regele Mihai, 93 de ani de istorie” – un documentar de Camelia Csiki la linkul de mai jos.

”Regele Mihai, Nimic fără Dumnezeu” – un documentar emoționant realizat de Cristina Țopescu mai jos.

Dumnezeu să îi odihnească sufletul bun și frumos în lumină! Ce an trist pentru România! Câtă lipsă de speranță și ce cumplită suferință simte poporul român în aceste zile!

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*