Ce alegem să păstrăm din vremurile pandemiei, mai departe în viețile noastre, și la ce vom renunța, de îndată ce vom putea? Credința mea este că nimic nu va mai fi la fel ca înainte de criză, ceea ce este un lucru bun de unde mă uit eu. Și sper să văd în jurul meu cât mai puțini oameni, care se vor întoarce la fuga după lucruri materiale sau la preocuparea excesivă de imagine. Și cât mai mulți dintre cei ce se vor concentra pe valoare, bunătate, autenticitate și relații sincere.

Deși ne încearcă momentele astea, încerc să privesc cu optimism atât realitatea personală, cât și pe cea colectivă post-pandemică, pentru că acest virus a modificat și în bine comportamente umane. Mulți dintre noi ne-am reconfigurat traseul și așteptările personale, iar profesional am căutat să ne apropiem de mai mult sens în ceea ce facem. Iar toate acestea fac parte din frumusețea vieții actuale. 

Am învățat multe în această perioadă, când toate deciziile, trăirile și lecțiile au venit cu ceva zbucium interior. Și aleg să păstrez în special frumusețea, din toate, pentru că ea a existat în diverse forme în viața mea din 2020, de până acum.

Organizatorii Concursului Internațional George Enescu 2020 au lansat pe 19 august, chiar de ziua nașterii marelui compozitor George Enescu, provocarea Salvează Frumusețea în viață, ”o campanie de conștientizare, menită să aducă un suflu nou în societate și să-i inspire pe oameni să reziste pandemiei, reacționând la ea prin protejarea a ceea ce contează mai mult pentru fiecare în parte: sănătatea, dragostea, echilibrul, emoția, frumusețea etc”.
Am fost și eu provocată să povestesc despre ce aduce frumusețe, sens și bucurie în viața mea de acum. Și o fac, onorată. Pentru că, mai ales pe timp de pandemie, frumusețea trebuie răspândită.

Există frumusețe în natura mereu gata să ne primească pentru echilibrare și încărcare, de care avem acum atâta nevoie. În muzică, de orice fel ar fi ea, iar muzica trebuie să continue să fie, pentru că înseamnă emoție, vindecare, creație.

Există frumusețe în timpul care curge mai molcom, în liniștea din noi, atunci când dăm volumul zgomotului de fond la minim. Sau chiar îl oprim. Și ce frumos este când ne putem auzi doar pe noi. În pandemie am avut vreme să ne ascultăm mai atent, să ne reconectăm cu sufletele noastre și cu ai noștri iubiți, să prețuim timpul, tihna, iubirea.

Am trăit o primăvară și o vară ieșite din comun. Ca o vacanță continuă, în care am muncit, fără presiune și, cel mai important, fără să simt că nu fac nimic din ceea ce îmi place, cum simțeam în alte primăveri sau veri. A fost și este încă o parte din frumusețea prezentului meu, pe care o prețuiesc și vreau să o păstrez în viața mea.

***

Mai jos este spotul Concursului Internațional George Enescu 2020, despre viață și frumusețe, pe vocea inconfundabilă a Anei Ularu.

Informații suplimentare despre Concursul Enescu 2020

Ediția 2020 a Concursului Internațional George Enescu, programată să se desfășoare între 29 august și 20 septembrie, va fi reorganizată în două faze distincte: primele două etape ale competiției vor fi organizate în online în luna septembrie, conform calendarului inițial, iar Semifinalele și Finalele fiecărei secțiuni vor fi reprogramate în luna mai 2021, la Ateneul Român din București.

Accesul publicului la gala de deschidere și la primele două etape va fi exclusiv online și gratuit.

Concursul George Enescu funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii interpreţi de marcă ai lumii și de promovare a lucrărilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind astfel o completare firească a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural internațional organizat în România.

Concursul are patru secțiuni – vioară, violoncel, pian și compoziție – iar standardele internaționale după care este organizat îl poziționează în vârful ierarhiei evenimentelor de gen desfășurate în peisajul muzicii clasice din România.

***

Te invit și pe tine să faci acest exercițiu de reflecție. Care este frumusețea din viața ta, pe care vrei să o păstrezi și după pandemie?

DISTRIBUIȚI
Îți mulțumesc pentru vizită! Sper că ți-a plăcut măcar un pic ceea ce ai citit și că vei reveni! Am și alte povești despre lecții personale și căutări care pot fi ale oricui, despre oameni, locuri văzute și experiențe trăite. Toate materialele publicate aici sunt ale mele și sunt protejate de drepturi de autor. Te rog să nu preiei niciunul fără acordul meu prealabil sau fără menționarea sursei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*